Ο Κρόκος Κοζάνης στην Κίνα

Μπορεί η πανδημία να έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας όμως ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες κινήσεις που φέρνουν ελπίδα σε αυτόν τον τόπο ο οποίος τα τελευταία χρόνια δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο και μια τοπική κοινωνία σε απόγνωση ειδικά με την εφαρμογή του μέτρου απολιγνιτοποίησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο λοιπόν του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και σε ελάχιστες πλέον ημέρες θα εξαχθεί αρχικά μια πολύ μικρή ποσότητα (1 κιλό) σε συσκευασίες του 1 γραμμαρίου. Το στάδιο αυτό θεωρείται πιλοτικό προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας στην συγκεκριμένη χώρα.

Ο Κρόκος Κοζάνης στην Κίνα

Ένας επιπλέον λόγος όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος Βασίλης Μητσόπουλος, είναι το γεγονός ότι «ο κρόκος είναι ακριβό μπαχαρικό και δεν θα ήταν επιθυμητό την πρώτη φορά να ρισκάρουμε μεγάλες ποσότητες.»

Μετά από σκληρή δουλειά γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο των παραγωγών, να βλέπουν το προϊόν τους να ταξιδεύει σε άλλες αγορές, μέσα από μια διαρκή και σταθερή επιδίωξη του Συνεταιρισμού να αποκτήσει μερίδιο αγοράς στην συγκεκριμένη χώρα και όχι μόνο.

Ο ίδιος κάλεσε τους παραγωγούς να δείξουν υπευθυνότητα στο προϊόν που παραδίδουν στον συνεταιρισμό καθώς και μεγαλύτερη προσοχή σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διαλογής του προϊόντος, καθότι ο κρόκος Κοζάνης θα υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους από τις Κινεζικές υπηρεσίες τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.