Έρχονται αλλαγές στα ΚΕΠΑ όλης της χώρας

Τα  Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας σκοπό έχουν να ενεργούν με βάση τον Νόμο και την ακριβή καταγραφή  πάθησης των Πολιτών που αιτούνται την Πιστοποίηση.

Στα χρόνια των Μνημονίων  πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των αιτούντων Πιστοποίηση Αναπηρίας  και συγχρόνως έγινε αυστηρότερος ο έλεγχος και η πιστοποίηση τους από τις επιτροπές αυτές σε χορηγίες εξετάσεων και Αποφάσεων, μια και είχαν και την ευθύνη επαναπροσδιορισμών αιτήσεων παλαιοτέρων ετών αλλά και άλλες που δεν έχρηζαν πιστοποίησης Αναπηρίας.

Από αυτό το σημείο όμως έως τα πλαστά δικαιολογητικά, και τις εκάστοτε παρανομίες κάποιων επιτήδειων συμπολιτών μας υπάρχει ένα κενό , που θα πρέπει να διασφαλισθεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες , μετά την περίπτωση του Αρ. Φλώρου καταδικασθέντος για Οικονομικές Απάτες κατά Ελλήνων Πολιτών και του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω  εταιρίας που διακινούσε το Φ.Π.Α πολιτών στην Δ.Ε.Η , την γνωστή ENERGA  έδωσαν στα αρμόδια Υπουργεία το δικαίωμα να πάρουν μέτρα καταπολέμησης ενεργειών που δεν διέπονται από Νομιμότητα.

Όλα αυτά οδηγούν σε ελέγχους πλέον περιπτώσεων , που φαίνονται Παράτυπες  και προχωρεί και έλεγχος σε Υπαλλήλους, Ιατρούς και Φορείς που ίσως εμπλέκονται σε αυτές τις παράτυπες περιπτώσεις.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερες από 700 περιπτώσεις αποφυλάκισης κρατουμένων  για πιστοποίηση αναπηρίας άνω του 67%.

Συγχρόνως ετοιμάζεται το πλαίσιο εκείνο, ακόμη και Νομοθετικό αν προκύψει ανάγκη, να οχυρωθεί η Νομιμότητα σε ισορρόπηση με την διευκόλυνση όλων των Πολιτών σε καλύτερο πεδίο ελέγχων και Ιατρικής Φροντίδας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.