Το βέβαια αβέβαιο μέλλον μας

credit-cardsΌπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός και τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη χώρα έχουμε κάτι παραπάνω από αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Τα γνωστά λοιπόν πλέον σε όλους μας capital control ή για να το λέμε Ελληνικά, οι γνωστοί σε όλους μας περιορισμοί στην διακίνηση μετρητών στην χώρα και εκτός αυτής, κρύβουν αρκετούς δράκους, κάποιους από αυτούς, πολύ θα τους θέλαμε να είναι και αληθινοί.

Ο λόγος φυσικά για την επιβολή χρήσης πλαστικού χρήματος.

Η επιβολή του πλαστικού χρήματος βέβαια έρχεται με την πρόφαση της πάταξης της φοροδιαφυγής, ωραίο το λαγουδάκι διαφνείς; Ας μας πει όμως κάποιος πως γίνεται η πάταξη της φοροδιαφυγής να ξεκινά από αυτούς που φορολογούνται στην πηγή, όπως είναι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, καθώς σε αυτούς όπως όλα δείχνουν και «σκέπτονται» εκεί στην κυβέρνηση, θα μείνουν… για πάντα.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να θεωρεί κανείς πως η τεράστια αυτή πληγή της Ελληνικής Οικονομίας (μια από τις μεγάλες πληγές) η φοροδιαφυγή, θα περιοριστεί με την επιβολή μέτρων περιορισμού διακίνησης μετρητών στους συνταξιούχους.

Τι θα καταφέρουν δηλαδή ; να μην αγοράζουν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί χωρίς να παίρνουν απόδειξη ;

Αυτό το έχουν καταφέρει με την διάλυση του Συντάγματος και περιορίζοντας μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα 1960, δεν υπάρχει λόγος να σέρνεις την γιαγιά και τον παππού που με δυσκολία καταφέρνουν να βγάλουν πέρα τον μήνα με την ελάχιστη σύνταξη που τους έχει απομείνει, ούτε να τους υποχρεώνεις να προσπαθούν να υπολογίσουν τα χρήματα που τους μένουν μετά από κάθε αγορά, χωρίς να μπορούν να τα μετρήσουν.

Έλεος πλέον, όχι άλλο κάρβουνο, η φοροδιαφυγή δεν βρίσκεται στον καταναλωτή… αλλά για να κάνω χρήση και του σκεπτικού του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όταν κλήθηκε να ψηφίσει αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, όταν έχεις τον μισθωτό και τον συνταξιούχο στην μέγγενη, της φτώχειας, φυσικά και θα προτιμήσει να αγοράσει κάποιο προϊόν χωρίς απόδειξη αλλά με γενναία έκπτωση.. (…γιατί οι κ.κ. Βουλευτές πρέπει να έχουν παχυλούς μισθούς, για να μην είναι… δήθεν ευάλωτοι απέναντι σε ισχυρούς που θα τους … εκεί εσείς κ.κ. βουλευτές γιατί δεν κάνετε αυτό για το οποίο ορκιστήκατε ; ή μήπως ο πολιτικός όρκος θεωρείτε ότι σας απαλλάσσει από αυτή την υποχρέωση ;) γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτό συμβαίνει και αυτή είναι η φοροδιαφυγή …που ; στην έκπτωση;

Όχι στην έκπτωση φυσικά, αλλά στο γεγονός ότι αυτός που πουλάει (εφόσον μιλάμε για εμπόρευμα και όχι για υπηρεσίες, εκεί υπάρχουν άλλοι τρόποι να μειώσεις την φοροδιαφυγή) έχει την δυνατότητα να πουλήσει κάτι χωρίς να το τιμολογήσει (και η απόδειξη είναι τιμολόγηση για όσους δεν γνωρίζουν) και αυτό γιατί …το έχει προμηθευτεί χωρίς τιμολόγιο, επομένως σε ενδεχόμενο έλεγχο… δεν θα λείπει από την αποθήκη του.

…όταν το πετρέλαιο, έχει πάει στα ύψη και χωρίς απόδειξη βγαίνει έστω κάτι φθηνότερο, μην μου ζητάς να το παίξω πατριώτης, την στιγμή που εσύ η κυβέρνηση κάνεις τα στραβά μάτια στο φιλαράκι σου που σε βοηθά στους προεκλογικούς αγώνες…και περνάει καραβιές χωρίς να περνάει από τον γκισέ του τελωνείου.

Δεν διαφωνώ, να κάνω και τον πατριώτη, μια που τόσο καιρό κάνω απλά τον μαλάκα με το να ανέχομαι όλους αυτούς που δήθεν νοιάζονται για την πατρίδα, να την ξεπουλάνε πλέον, ανοιχτά… αλλά πες μου εσύ, πως θα ζήσω …για να κάνω τον πατριώτη, για κάτι που εσύ κλέβεις ;

Αυτό που πρέπει να παταχθεί είναι το παρακάτω:

Κοπελούζος το 1970 πούλαγε στυλό έξω από το γήπεδο του Παναθηναικού με τον αδελφό του , αλλά είχε την ευτυχία να τον γνωρίσει ο Μητσοτάκης, τεράστιος οικονομικός παράγοντας
—————————————
Λιακουνάκος δεκαετία 70 εφοδίαζε τις καντίνες των καραβιών με διάφορα υλικά μικρής αξίας, σήμερα με τις γνωριμίες του ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέγας οικονομικός παράγοντας ΑΧΟΝ , ΕUROMEDIKA , προμηθευτής οπλικών συστημάτων
—————————————
Κοντομηνάς την δεκαετία 70 μεσίτης ασφαλειών , σήμερα ΙΝΤΕRAMERIKAN ,εφοπλιστής , νοσοκομεία κλπ
—————————————
Δημητριάδης Μηχανολόγος Μηχαν φίλος – συνεταίρος Κόκαλη, δεκαετία 60.
—————————————
Ψωμιάδης δεκαετία 70 δικαστικός κλητήρας μετέπειτα ASPIS BANK, Ασφαλιστική εταιρεία , REAL ESTATE
—————————————
Mελισανίδης δεκαετία 70 εκπαιδευτής οδηγών, σήμερα εφοπλιστής τάνκερ, ΟΠΑΠ, μέγας οικονομικός παράγοντας
—————————————
Βωβός πολ. μηχ δεκαετία 70 σε τεχνικό γραφείο υπάλληλος, με τις γνωριμίες Μητσοτάκη -Λαλιώτη -Δημάρχους βορείων μέγας κατασκευαστής πολυορόφων και ιδιοκτήτης, σήμερα το σύστημα τον έχει εγκαταλείψει λόγω κρίσης και τραβιέται.
—————————————
Λιβάνης δεκαετία 60 εκλεκτής στα ΚΤΕΛ Πάτρα – Αθήνα όλοι εμείς οι φοιτητές επαρχίας θυμόμαστε τον φιλότιμο κυρ-Αντώνη ,
τυχερός ομως πού γνώρισε τον Ανδρέα και σήμερα μεγαλοεκδότης , με τεράστια ακίνητα.
—————————————
Γερμανός δεκαετία 70 έπαιζε κιθάρα με άλλους συμφοιτητές φτωχότατος, από την γνωριμία με το ΚΚΕ έγινε ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, μέγας επενδυτής και PUBLIC απο τους πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.
—————————————
Σκλαβενίτης την δεκαετία 60 αξιωματικός ναυτικού, σήμερα ο μέγας SUPER MARKET καλή η γνωριμία του με τον Μητσοτάκη.
—————————————
Μαρινάκης γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη παλιού μηχανουργού, σήμερα με τις καλές γνωριμίες Μητσοτάκη και ΠΑΣΟΚ μεγαλοεφοπλιστής, ιδιοκτήτης Ολυμπιακού.
—————————————
Μπόμπολας δεκαετία 60- 70 μικρο εργολάβος μικροαπατεώνας, ο Πατακός τον είχε αποκαλέσει Τόμπολα και τον είχε στον μαυροπίνακα . Μετέπειτα με τις κυβερνήσεις που σώσανε το έθνος, έγινε ο εθνικός εργολάβος.
—————————————
Περιστέρης πολιτικός μηχ το 1970 πιτσιρικάς γιος ενός μεσαίου μηχανικού εργολάβου ,μετέπειτα με τις ευλογίες Καραμανλή  εθνάρχη και ανιψιού καθότι και εγγονός του Γκίκα παλαιού υπουργού , σήμερα άλλος εθνικός εργολάβος ΤΕΡΝΑ ΑΤΕ και άλλων θυγατρικών , ενέργεια , Τραμ , κ.λπ.
—————————————
Kουρής δεκαετία 70 πούλαγε εφημερίδες με ΠΑΣΟΚ μεγαλοεκδότης, καναλάρχης κ.λπ.
—————————————
Σάλας ένας φοιτητάκος δεκαετία 70 με ΠΑΣΟΚ καθηγητής Πανεπιστημίου διοικητής τράπεζας, σήμερα μεγάλο-τραπεζίτης
—————————————
Μυτιληναίος , δεκαετία 70 πούλαγε αλουμίνια, σήμερα ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ ,ενεργεια , καράβια , εργοστάσια αλουμινίου μεγάλο-επενδυτής
—————————————
Και αυτοί είναι ένα μέρος των νεόπλουτων πού αυτό-δημιουργήθηκαν με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και όλων των πολιτικών κομμάτων…..

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Φοροδιαφυγή...
Overall
10/10
10/10
  • ...πατάξτε την φοροδιαφυγή των βιομηχάνων - 10/10
    10/10
Sending
User Review
5 (1 vote)

Summary

Η φοροδιαφυγή είναι αυτή που κινεί την πραγματική οικονομία τόσα χρόνια τώρα, να την πατάξεις ή τουλάχιστον αγαπητή μας κυβέρνηση…σταμάτα να κλέβεις και εσύ τόσο πολύ, δεν έχω άλλα .

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ