Μικρασιατική Καταστροφή

Η Αλήθεια μέσα από την σιωπή…

Ένα video του οποίου η αυθεντικότητα (ίσως) είναι υπό εξέταση, δίνει με πολύ γλαφυρό τρόπο το τι συνέβη τότε… στην Μικρασιατική Καταστροφή… το τώρα θα είναι έγχρωμο (ίσως και σε 3D μια και η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ).

Τα λόγια είναι περιττά όταν βλέπεις την αλήθεια μέσα από την εικόνα, άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις και τούτες εδώ οι εικόνες που ακολουθούν είναι ίσες με πολλές χιλιάδες λέξεις, λέξεις που κάποιοι από εμάς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τα χείλη ανθρώπων που έζησαν την πραγματικότητα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Θα μπορούσα ίσως να γράφω ώρες ατέλειωτες για τον πόνο αυτό που έζησε ο Ελληνικός λαός, όμως είναι σίγουρο ότι όσα και να γράψει κάποιος η Ιστορία ακόμη και αν παραμένει αναλλοίωτη για κάποιους, για την Ελληνική Παιδεία αποτελεί παρελθόν…

 

Uploaded on Mar 2, 2008
Uploaded on Mar 2, 2008 My grandfather, George Magarian, born in 1895, educated at the American College at Konia, Turkey and, later, director of the Konya YMCA, filmed Smyrna, Turkey, immediately after it’s genocidal destruction.

Γιατί όμως αναφέρω στην αρχή του άρθρου ότι το σήμερα θα είναι 3D ; Γιατί πολύ απλά, με όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα γύρω μας, είτε με την Συρία είτε με την Κύπρο που τα Ελληνικά ΜΜΕ φροντίζουν να περνάει στα ψιλά γράμματα…δεν βλέπουμε αυτό που έρχεται στην Ελλάδα.

…ας ανοίξουμε λοιπόν τα μάτια μας και ας δούμε… όσοι θέλουμε και μπορούμε, για τους υπόλοιπους θα πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς, για αυτούς που το προκαλούν θα πρέπει να φροντίσουμε να τους σταματήσουμε όσο και εφόσον μπορούμε. Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες έχουμε αντέξει πολλά, αυτό που ετοιμάζουν όμως για εμάς χωρίς εμάς… θα πρέπει να προσπαθήσουμε έστω να το αποτρέψουμε.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ