Αποφάσεις για την 5η δόση αλλά και μια λίστα με ΠΡΕΠΕΙ για την επόμενη

Διεθνές Νομισματικό ΤαμείοΑλλάξτε το κράτος και μάλιστα άμεσα, αυτές είναι οι οδηγίες που λαμβάνει η κυβέρνηση από τους επικεφαλής της τρόικα και του ΔΝΤ. Μια ατελείωτη λίστα από συστάσεις/απαιτήσεις περιλαμβάνει η έκθεση των εντεταλμένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 με σκοπό να πει το τελικό ναι για την χορήγηση των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που είναι η συμμετοχή του ταμείου στην 5η δόση του δανείου.

Το Ταμείο λοιπόν ζητά να αλλάξουν τα πάντα στο Ελληνικό κράτος προκειμένου να δώσει τον Σεπτέμβριο την έγκρισή του για την 6η δόση ή την πρώτη δόση του νέου δανείου το οποίο ως τότε θα έχει συναφθεί για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρα για τα δυο επόμενα χρόνια με την ελπίδα ότι θα βγουν σωστές οι προβλέψεις του υπουργού Οικονομικών ο οποίος έκανε λόγο για πιθανή έξοδο της χώρας στις αγορές περί τα μέσα του 2014.

Ριζική και εκ βάθρων αναμόρφωση των μηχανισμών και της λειτουργίας του κράτους

Η έκθεση τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και κάνει λόγο κυρίως για τις μεγάλες αλλαγές που αφορούν τον φοροελεγκτικό μηχανισμό. Το Δ.Ν.Τ. ζητάει αλλαγές στον φορολογικό μηχανισμό αλλά και την δημιουργία του νέου ταμείου Αποκρατικοποιήσεων με απώτερο σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από το Μεσοπρόθεσμο… ένα πρόγραμμα που ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να νιώθει πως δεν θα πετύχει.

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις αλλά και τις αβεβαιότητες οι συντάκτες της έκθεσης εισηγούνται την χορήγηση της 5ης δόση θεωρώντας πως η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι εξασφαλισμένη κυρίως γιατί οι αποφάσεις των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας έχουν να κάνουν με την παροχή επιπλέον βοήθειας αλλά και λύσεις για συνολική αντιμετώπιση του Ελληνικού Χρέους.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ