Γιάννος Παπαντωνίου – Αθώος λόγω αμφιβολιών

Σε μια Ελλάδα που οι αρχές (και καλά κάνουν) ψάχνουν ηλεκτρονικά πορτοφόλια με κινήσεις μόλις μερικών δεκάδων ευρώ (ναι δεκάδων και όχι χλιάδων) σε μια χώρα που το αφήγημα της ανάπτυξης προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με νύχια και με δόντια για να πείσουν τον λαό ότι όλα θα φτιάξουν.

Αθώος λοιπόν ο Γιάννος Παπαντωνίου λόγω αμφιβολιών, γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα οι μίζες είναι νόμιμες,το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης πάει περίπατο.

Μια πολιτική σκηνή στην Ελλάδα που θυμίζει θέατρο του παραλόγου, ένα άλλοτε λειτούργημα για το οποίο οι πολιτικοί λάμβαναν αποζημίωση για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Σε αυτή την Ελλάδα του 2024 το σύστημα δείχνει στους Έλληνες πόσο αφελείς είναι (το λιγότερο) και εμπιστεύονται το υπάρχον πολιτικό σύστημα με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, με την ελπίδα να ξεφύγουν από την φτώχεια που μαστίζει τη χώρα από το 2010.

Στην Ελλάδα του σήμερα που κάθε πολιτικός λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης για να προστατεύει τα συμφέροντα του Έλληνα Πολίτη, σε αυτή την Ελλάδα οι μίζες είναι νόμιμες, όμως για τον πλανόδιο πωλητή είναι υποχρεωτική η χρήση POS για την είσπραξη των 2.00€ διότι διαφορετικά θεωρείτε φοροδιαφυγή (για να πάρει και η τράπεζα 0.70€ από αυτό το ποσό).

Αλήθεια οι μίζες φορολογούνται;

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται» ήταν τα λόγια του προέδρου του δικαστηρίου.

Γιάννος Παπαντωνίου
Γιάννος Παπαντωνίου – Αθώος λόγω αμφιβολιών

Ενώ ο πρώην υπουργός δήλωσε τα παρακάτω:

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη».

Μπορεί να τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά σίγουρα δεν τιμά τον Έλληνα φορολογούμενο που καταδυναστεύουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες.

Ξέπλυμα μαυρου χρήματος

Ποιο ήταν το κατηγορητήριο;

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δικάστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, και τον Ανδρέα Μπάρδη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την αρχική κατηγορία, φέρεται να είχε λάβει ως «δώρο» από την εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.» για να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Για την υπόθεση αυτή, τον Οκτώβριο του 2018, ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Τα συμπεράσματα δικά σας….και μην ξεχνάτε τις αποδείξεις γιατί οι μίζες είναι δικαίωμα πλέον στην Ελλάδα.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ