Κλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση;

Με τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο να αποτελούν προφανώς την είδηση των ημερών αξίζει να ασχοληθούμε αρκετά περισσότερο με το γεγονός ότι για κάθε δάσος που καταστρέφετε…μια νέα ανεμογενήτρια (και όχι μόνο) παίρνει τη θέση του…χωρίς όμως να παράγει το οξυγόνο για να συνεχίσει το ανθρώπινο γένος την πορεία του πάνω στην ΓΗ.

Ο πλανήτης βρίσκεται εδώ και χρόνια σε τροχιά καταστροφής ή η ΓΗ βρίσκεται σε τροχιά ίασης από τον άνθρωπο…

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, με την πολιτική ηγεσία να προσποιείτε ότι προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές, τεράστια ποσά να εξανεμίζονται σε πυροσβεστικά μέσα (και καλά κάνουν για αυτό τον σκοπό δεν το κρίνουμε με αυτή την οπτική) …αλλά ποτέ δεν θα βρεθεί ένας υπαίτιος.

Σε αντίθεση…μέσα από τις στάχτες ξεπηδούν ξαφνικά τεράστιες επενδύσεις σε ανεμογενήτριες, βίλες …πισίνες και άλλα συναφή.

Οι υπαίτιοι λοιπόν είμαστε εμείς γιατί ψηφίζουμε αυτούς που μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Αυτό πρέπει να σταματήσει εχθές, το να φωνάζουμε στο Facebook…Κούλη παραιτήσου όπως φωνάζαμε και Αλέ6η παραιτήσου, δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα.

Την απάντηση στα προβλήματα πρέπει να τη δώσουμε εμείς μπροστά στις κάλπες…παραβλέποντας το σανό που υπάρχει δίπλα. Αυτό είναι για τα πρόβατα, εκτός και αν θέλουμε να είμαστε εμείς τα πρόβατα, μόνο που μετά την “τροφή” τα πρόβατα κάνουν μπεεε…και δεν ζητούν ούτε παραιτήσεις ούτε φωνάζουν για κάτι άλλο εκτός ίσως από το επόμενο πιάτο σανό που θα τους προσφέρει ο βοσκός.

Best Christmas Gifts 2022-23

Καμμένα Ελληνικά δάση

Είναι καιρός να καταλάβουμε λοιπόν ότι όλα όσα μας ωθούν σε επιπλέον επενδύσεις υλικών και όχι φυσικών πόρων δεν έχουν σκοπό την σωτηρία του πλανήτη και ταυτόχρονα την σωτηρία τη δική μας. Ούτε οι ανεμογενήτριες θα φέρουν οξυγόνο ούτε οι πισίνες και οι βίλες θα βοηθήσουν κάποιο άλλο πρόβλημα, την ώρα που το βασικότερο πρόβλημα είναι ένα και το αυτό…η ζωή στον πλανήτη.

Θα πρέπει λοιπόν εμείς οι ίδιοι να μην επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο την αλλαγή χρήσης των δασών…σε κάτι άλλο, δεν υπάρχει κάτι άλλο, ούτε βοσκότοπος ούτε ανεμογενήτρια.

Τα δάση να παραμείνουν δάση…και το πράσινο να είναι χρώμα ζωής και μόνον! Έτσι παλεύουν την κλιματική αλλαγή και έτσι αποφεύγουν την κλιματική κρίση!

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ