Σεβασμό στην Δικαιοσύνη.. Κε Γεωργιάδη

Απάντηση έδωσαν με ανακοίνωσή τους η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ,  Άδωνι Γεωργιάδη.. για την φράση του << κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο>>

Η ανακοίνωση της Ένωσης


Η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια, αν όχι ασέβεια στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής ότι: «Ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο….. είναι κυβερνητική επιλογή……» είναι τουλάχιστον αυθαίρετες και οπωσδήποτε δηλώνουν άγνοια:

α) του γεγονότος ότι ο θεσμός της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εισήχθη από την συγκυβέρνηση το έτος 2013, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και

β) του ό,τι η ανάθεση των καθηκόντων του εκάστοτε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς πραγματοποιείται, ως το τότε νομοθετικό σώμα στο οποίο μετείχε και ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να απέχουν από ενέργειες που δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών.

Θυμίζουμε ότι μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση και αναφερόμενος στην Εισαγγελία Διαφθοράς, της οποίας προΐσταται η Ελένη Τουλουπάκη στα χέρια της οποίας βρίσκεται η υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «είναι λάθος αυτός ο θεσμός και πρέπει να καταργηθεί», αποκάλεσε τον εκάστοτε εισαγγελικό λειτουργό που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα «πολιτικό πρόσωπο» και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «φασίστες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.