ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου της στην ονομασία των Σκοπίων συνιστά διαστρέβλωση της ιστορίας, αποκόπτοντας την διαχρονική και αδιάλειπτη ελληνικότητα της από αρχαιοτάτων και μέσων χρόνων ιστορικής Μακεδονίας από την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, ως σαν οι σύγχρονοι Μακεδόνες να ταυτίζονται με τους σλαβόφωνους γείτονές μας.

Περαιτέρω, η απόπειρα μέσω του κειμένου των Πρεσπών για επίσημη, ρητή αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας ή υπηκοότητας επιχειρεί καινοφανώς να θεμελιώσει τον άμεσο και ανυπόστατο αλυτρωτισμό της γείτονος χώρας, ενθαρρύνοντας επιπροσθέτως μελλοντικές επεκτατικές βλέψεις. Σημειώνουμε ότι ήδη τα ελληνικά δικαστήρια (ΑΠ 1448/2009) έχουν κρίνει ότι δεν υφίσταται ούτε μακεδονική γλώσσα ούτε ξέχωρη της ελληνικής μακεδονική εθνότητα.

Ήρθε η ώρα οι Έλληνες Πολίτες να αντιδράσουμε με όποιους τρόπους συνταγματικά προβλέπονται, γιατί δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αρκετοί βουλευτές έχουν παρερμηνεύσει την λαϊκή εντολή που εμείς δώσαμε, εκμεταλλευόμενοι την ψήφο μας.

Δεν παραχωρούμε σπιθαμή της ιστορίας μας και απαιτούμε οι βουλευτές μας να μην πράττουν ενάντια στην λαϊκή κυριαρχία. Είμαστε πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και για τα εθνικά μας θέματα δεν έχουμε κανένα «χρώμα». Χαιρετίζουμε την κίνηση 1025 συμπολιτών μας που δεν έμειναν αδρανείς, αλλά θέλησαν να δηλώσουν δημοσία την αντίδρασή τους (https://professors-phds.com/2018/12/04/15345/) ζητώντας δημοψήφισμα και αθροίζουμε την φωνή μας μαζί τους αλλά και με όποιους άλλους το έχουν ήδη πράξει και δεν το γνωρίζουμε.

Με το παρόν αιτηθήκαμε εφαρμογή του άρθρου 42 παρ. 2 εδ. 1 του Συντάγματος για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος προς επικύρωση ή μη του κειμένου των Πρεσπών και της έγκρισης της υλοποίησής του.

Δυστυχώς, λάθρα προς την λαϊκή βούληση, ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή το κείμενο των Πρεσπών και γι’ αυτό αιτηθήκαμε και εξακολουθούμε να αιτούμαστε την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο κατά άρθρο 42 παρ. 2 εδ. 2 του Συντάγματος για να αποτυπωθεί γνήσια και αυθεντικά η λαϊκή κυριαρχία.

Ζητάμε μάλιστα από όλους τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης, αν πράγματι νοιάζονται και αγαπούν την Ελλάδα, να συμπράξουν σε αίτημα δημοψηφίσματος (απαιτούνται από το Σύνταγμα 120 βουλευτές)  προκειμένου να επανέλθει η συζήτηση επί του Σκοπιανού.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη και θα πράξουμε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια για να ανατραπεί ο Ν. 4588/2019 και οι εις βάρος του συνέπειες για την Πατρίδα μας.

Έκαστος δε ημών των ψηφισάντων δηλώνει υπευθύνως κατ’ άρθρο 8 του ν. 1599/1986 ότι α) είναι Έλληνας πολίτης ή Έλληνας της Διασποράς, ηλικίας 17 ετών τουλάχιστον, β)τα δηλωθέντα στοιχεία είναι αληθή και ότι γ)  ψήφισε το παρόν άπαξ.

Το παρόν θα επιδοθεί μετ’ αποδείξεως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι:


[civist src=”https://widget.civist.cloud/?api_url=https%3A%2F%2Fapi.civist.cloud%2Ft%2Ffaee8538-4a5d-42b1-ad75-07f3b6acffe4%2F#/RW1iZWRkaW5nOjE3N2NjYWQ0LTQ3NzgtNGM0MS04MjZiLTc2OTM4MmZhYmEyOQ==”]

Πήγαινε στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο… και κάνε επιβεβαίωση στο μήνυμα που ήρθε, έτσι γίνετε δεκτή η ψήφος σου

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ