1η του Μάρτη το κείμενο της συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής των Σκοπίων η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να ξεκινήσει στις 9/1 και να ολοκληρωθεί στις 12 ή 15/1 το αργότερο.

Υπό αυτά τα δεδομένα και εφόσον επικυρωθεί από την Βουλή των Σκοπίων, μετά τις διορθώσεις και την καθαρογράφηση του κειμένου από τις 21/1 και μετά ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση της Συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή.

Αυτό άλλωστε προβλέπει και το κείμενο της Συμφωνίας στο άρθρο 1 παρ. ζ

όπου επισημαίνεται πως «μόλις το δεύτερο μέρος (ΠΓΔΜ) γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα Συμφωνία, το Πρώτο Μέρος ( Ελληνική Δημοκρατία) θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα Συμφωνία». Στην περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου συγκλίνουν και οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής υποστήριξε ότι η Συμφωνία μπορεί να έρθει και εντός Φεβρουαρίου.
Με βάση αυτόν το προγραμματισμό δεν αποκλείεται να έρθει στη Βουλή προς συζήτηση την 1η Μαρτίου.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.