Για πιθανή παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

Για πιθανή παραβίαση μυστικών της Πολιτείας 1

Το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας θα διερευνήσει με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η Κρατική Ασφάλεια, για την καταγγελλόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Ιωαννίδης ζητεί να διερευνηθεί στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε, το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν την διαρροή των πληροφοριών.

Η εντολή του εισαγγελέα έρχεται μετά από δημοσιοποίηση πληροφοριών σε ηλεκτρονικό μέσο, που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με την διάθεση απόρρητων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την δημοσιοποίηση των επίμαχων στοιχείων καταδίκασαν τόσο το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, που αναφέρεται σε «δήθεν πληροφορίες» και τονίζει πως η διαρροή «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα», όσο και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος κάνει λόγο για «δήθεν απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ».

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.