Αλέξης – Πάνος με το χέρι στην Καρδιά

Συνάντηση

Αλ. Τσίπρας – Πάνος Καμμένος

Πολλά ειπώθηκαν και πολλά ερμηνεύτηκαν για την Παραίτηση του ΥΠ ΕΞ Κου Κοτζιά.

Σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ήταν …Υπουργικό Συμβόλαιο στήριξης της Κυβέρνησης.
Και εκεί που η κοινή γνώμη με την καθοδήγηση των ακραίων Νέο Δημοκρατικών δυνάμεων ωθούσαν τον Πάνο Καμμένο σε παραίτηση…και ουσιαστικά την Ρήξη με την Κυβέρνηση, εκεί που όλοι σχεδόν Πίστευαν.. ότι Ναι ήρθε η Ώρα ο Καμμένος να κάνει πίσω… έγινε αυτό που δεν περίμεναν. Ο Καμμένος έκανε μπροστά !

Δεν το περίμεναν γιατί δεν έχουν αφουγκραστεί την Δυναμική του Πάνου Καμμένου.

Και εκεί παίζετε όλη η Στρατηγική του Πάνου, στηρίζεται στην Αλήθεια και στην Πολιτική του εμπειρία, που δεν έκρυψε και εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε μια σκακιέρα, έχουν μεταλλάξει την Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία και η Φώφη, αλλά δεν τους βγαίνει με τίποτα. Στην Παγίδα αυτή ( της σκακιέρας ) έπεσαν πολλοί βουλευτές και πολιτευτές του Σύριζα αλλά και των ΑΝ.ΕΛΛ
Αλλά οι Μεγάλοι Παίχτες, δεν πέφτουν στην Παγίδα, έτσι Αλέξης και Πάνος κοιτάχτηκαν στα μάτια και αυτό έφτανε, για να πιστοποιήσουν την συνέχιση της Συγκυβέρνησης.

Χρεώνεται ο Πάνος Καμμένος την παραίτηση του Κου Κοτζιά? … και η κόντρα αυτή , ήταν όντως έτσι? …η μαζεύτηκαν αρκετά λάθη του ΥΠ.ΕΞ που απλά ήρθαν συσσωρευμένα στην επιφάνεια?

Κατά την άποψή μας, Βασικά λάθη του ΥΠ.ΕΞ Κου Κοτζιά… που εκθέτουν & εμπλέκουν και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αφήνουν εκτεθειμένο τον ίδιο τον Υπουργό Πάνο Καμμένο που έτρεχε μετά να τα συμμαζέψει με αίσθημα Ευθύνης και χωρίς δισταγμό, είναι τα γνωστά… επίσημα Ραντεβού με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Τσαβούσογλου, αλλά και με τον πρόεδρο Ερντογάν, και οι δηλώσεις του ότι: «η Τουρκία δεν θέτει θέματα κυριαρχίας ή εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας».

Το ανέφερε εξ άλλου σε πρόσφατη δήλωση του και συμπλήρωσε ότι ο Ο Ερντογάν δεν βγήκε κερδισμένος από την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αλλά στριμωγμένος.

Φυσικά τώρα καταλαβαίνουμε πόσο στριμωγμένος βγήκε ο Τούρκος Πρόεδρος και αυτό φάνηκε από τις επόμενες κινήσεις του.

  • Να εμβολίσει ελληνικό πλοίο του λιμενικού στα Ίμια διότι αυτό «παραβίαζε τα τουρκικά χωρικά ύδατα των Ιμίων» και να δηλώσει επισήμως και διεθνώς ότι τα Ίμια πλέον ανήκουν στην τουρκική κυριαρχία
  • Να παρενοχλήσει και να εκδιώξει επι της ουσίας κατά σειρά τον αρχηγό ΓΕΣ, τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό από την περιοχή Ρόδου- Υψίστης – Μεγίστης – Ρω με το επιχείρημα ότι όλη περιοχή ανήκει στην τουρκική επικράτεια και κυριαρχία.
  • Να «συλλάβει» και να έχει προφυλακισμένους Έλληνες- Νατοϊκούς αξιωματικούς στον Έβρο ψάχνοντας να στηρίξει υπόθεση κατασκοπία
  • Να απομακρύνει την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα Ανθρωποφάς στη μέση του Αιγαίου με το επιχείρημα ότι η περιοχή δεν ανήκει στην ελληνική κυριαρχία ( μικρότερο κακό, μια και δεν επιβεβαιώνεται )
  • Να επεκτείνει προς δυσμάς και με το έτσι θέλω το FIR Kων/λης διαγράφοντας το FIR Αθηνών, στο βορρά στη νήσο Τζουράφα και κυρίως, όπως γίνεται αυτές τις ημέρες ,νοτιοανατολικά στην περιοχή Ρόδου Καστελόριζου, ορίζοντας την κατειλημμένη περιοχή ως «τουρκική επικράτεια και κυριαρχία.
  • Να κλείσει όλο το Αιγαίο και για όλο τον χρόνο με τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις και παράνομες επιστημονικές έρευνες υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, αλλά και μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.
  • Να πετάξει στα σκουπίδια την ισχύ του Μνημονίου Παπούλια Γιλμάζ, αφού η Τουρκία προκλητικά δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τις ασκήσεις της στο Αιγαίο κατά τους θερινούς μήνες , όπως γινόταν από το 1988 και ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ δεν βρήκε ούτε μια λέξη να διαμαρτυρηθεί.

Δεν είναι λάθη ουσίας αυτά?
Η συνέχεια είναι ποιο περίπλοκη,
Ο παραιτηθείς ΥΠ.ΕΞ ενεπλάκη σοβαρά στο Κυπριακό, με τελευταία παρέμβαση του τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, όπου ως μεσάζων προκάλεσε τη συνάντηση Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου. Σε αυτή την συνάντηση έπεσε ό σπόρος για τη «χαλαρή συνομοσπονδία» δύο κρατών στην Κύπρο, με δικαιώματα όλων των πλευρών στους υδρογονάνθρακες, γεγονός που εκμεταλλεύεται ΤΩΡΑ κατά κόρον η Τουρκία.

Τελευταία πράξη του πρώην ΥΠ.ΕΞ ήταν σοβαρή ρήξη στις ΕλληνοΡωσικές σχέσεις με απελάσεις Ρώσων διπλωματών για την ανάμειξη της Ρωσίας στο Σκοπιανό.

Και το πιο σοβαρό…ότι ο Κος Κοτζιάς είχε λαθεμένα επιβεβαιώσει, τον Πρωθυπουργό ότι θα ήταν εύκολο να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος από την Ουάσιγκτον το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες θα έφερνε φτερά για τις επερχόμενες εκλογές.

Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν ήρθε, το αντίθετο μάλιστα, οι πληροφορίες που φθάνουν από τα Σκόπια όχι μόνο επιβεβαιώνουν την άσχημη τροπή που παίρνει το θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος… αλλά και στις επερχόμενες εκλογές της γείτονας χώρας ο νυν Πρωθυπουργός Κος Ζάεφ… χάνει εύκολα την πρώτη θέση, που οδηγεί το πρώτο κόμμα σε περίπατο.

Η λαθεμένη όπως φαίνεται πολιτική του Κου Κοτζιά που συμπαρέσυρε τον Πρωθυπουργό ήταν το φιτίλι για την αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Μοναδικό μαξιλάρι στήριξης είναι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, που μη αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση , τα είπε Χύμα και Τσουβαλάτα, γνωρίζοντας οι περισσότεροι πόσο Παρορμητικός γίνετε εάν { δεν πάει άλλο }.

Η λαθεμένη αυτή πολιτική της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται να απειλεί με βαριά ήττα τον ΣΎΡΙΖΑ και μάλλον αργά, αλλά ευτυχώς όχι Ποτέ… το κατάλαβε ο Πρωθυπουργός.

Η Προσπάθεια λοιπόν θα είναι κοινή με τον Πάνο Καμμένο… που δήλωσε πρόσφατα ότι ο Σύριζα θα κερδίσει πάλι τις Εκλογές , και οι ΑΝ.ΕΛΛ θα έχουν θέση και στην Νέα βουλή, θέτοντας ένα χρονικό Ορίζοντα 8 Μηνών για την Ανασύνταξη των Δυνάμεων που αποτέλεσαν την κοινή Στήριξη αυτής της Κυβέρνησης.

Τώρα όλα τα υπόλοιπα.. που ακούγονται και θα ακουσθούν είναι στάχτη στα μάτια των ΜΜΕ για να χουμε να λέμε.

Να σημειώσουμε επίσης ότι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛΛ στην Θεσσαλονίκη, όπου ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος θα ενημερώσει τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για όλες τις τρέχων εξελίξεις, και μάλλον οι δηλώσεις του μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: