Επιταχύνεται η πορεία έκδοσης συντάξεων

Ασφαλιστικοί κλάδοι που Υπάγονται στις παροχές Υγειονομικής περίθαλψης

Για επιτάχυνση στην πορεία  έκδοσης συντάξεων έκανε λόγο ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος παρευρέθη σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΕΦΚΑ στην Πάτρα.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι «τον Ιούλιο του 2018 οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ήταν 43.747, οι εκκρεμείς επικουρικές 90.000 και τα εκκρεμή εφάπαξ 28.540», αισιοδοξώντας ότι «θα έχουμε μια καλή επίδοση στη συνέχεια με τον τρόπο που οργανώνουμε τις ομάδες εργασίας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, προκειμένου να μπορούμε να δίνουμε συντάξεις σε τρεις μήνες ή και νωρίτερα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2018 καταβλήθηκαν 696.280 παροχές, ύψους 4 δισεκατομμυρίων 400 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είπε, «τον Ιανουάριο του 2015 είχαμε παραλάβει 400.000 απλήρωτες συντάξεις και εφάπαξ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τον Ιούλιο του 2012 ότι το 2014 οι συντάξεις θα βγαίνουν μέσα σε μία μέρα. Αντί για συντάξεις σε μία μέρα, πήραμε εκκρεμότητες 400.000 συντάξεων» υποστήριξε ο υφυπουργός.

Για το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «μας επιτρέπουν τα αποτελέσματα που έχουμε να μην προχωρήσουμε σε μείωση των συντάξεων, δηλαδή έχουμε μία αύξηση του πλεονάσματος στο πρώτο επτάμηνο που φθάνει τα 648 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπεται να πλησιάσει και να ξεπεράσει το 1 δισ. 400 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Επομένως, το πλεόνασμα είναι τέτοιο, ώστε να μη συμβεί η μείωση των συντάξεων» εξήγησε.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ