Οι Έλληνες κοντά στο (Gr)eat success

(Gr)eat success

Αν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τα προγράμματα Μνημονίων που έχει επιχειρήσει η Σημερινή Συν Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ ολοκληρωθεί έως και τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2018, θα σημαίνει αυτόματα great success.

Πιο κάτω θα αναλύσουμε το επιχειρησιακό αυτό πλάνο, αλλά επί της ουσίας η έξοδος από τα Μνημόνια γίνεται στο όριο αντοχής των Ελλήνων Πολιτών.

Όταν η χώρα μας έμπαινε σε φάση δανεισμού το 2008 υπο την μορφή απόλυτης αφαίρεσης Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στα οικονομικά πλαίσια ως κράτος ( βλέπε Τράπεζες-μισθούς-Συντάξεις κλπ.) οι Έλληνες ως Πολίτες χάσαμε περίπου το 40% του πλούτου μας.

Προσέξτε λίγο τις λέξεις, του οικογενειακού μας πλούτου.

Αυτόν το πλούτο που με κόπο οι περισσότεροι από εμάς και Οι Πατεράδες μας έχτισαν δραχμή-δραχμή πέτρα-πέτρα ευρώ-ευρώ.

Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, και πολλοί Επενδυτές ( γιατί όχι ) απώλεσαν το 40% της επένδυσης που είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια ως Αποταμίευση στις Τράπεζες λέξη πλέον ( Αποταμίευση ) που δεν υφίσταται.

Σε οικονομικούς όρους, οι Έλληνες έχασαν σχεδόν ένα ΑΕΠ από την αξία των ιδιωτικών τους περιουσιών.

Το Γιατί συνέβη αυτό, όλοι το γνωρίζουμε μια και κάθε τετραετία μια φορά τουλάχιστον και εμείς συμμετείχαμε στον επερχόμενο Αρμαγεδώνα.

Το είδος του αναπτυξιακού προτύπου που ακολούθησε η χώρα μας στην περίοδο πριν από την κρίση, διευκόλυνε τη συσσώρευση περιουσίας μέσω του υπερδανεισμού του Δημοσίου και της μεγάλης παραοικονομίας και φοροδιαφυγής. Δηλαδή, η παραγωγή εισοδήματος στηρίχθηκε εν πολλοίς σε μεγάλα δημοσιονομικά (καταναλωτικά) ελλείμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό (από ξένες αποταμιεύσεις, δηλαδή), και έφτασε η στιγμή που το εξωτερικό χρέος έπρεπε να εξυπηρετηθεί.

Δεν είμασταν όμως όλοι μας οι Καλοί πελάτες της κάθε Κυβέρνησης όλα αυτά τα 40 χρόνια.

Όταν τα χρήματα πήγαιναν με πελατειακή λογική στην κατανάλωση και την αναίτια μεγέθυνση του κράτους και όχι στις επενδύσεις και όταν δεν υπήρχαν πλεονάσματα για να εξυπηρετηθούν τα χρέη, τότε μας κάλεσε ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου να πληρώσουμε όλοι τον Αρμαγεδώνα είτε είμασταν πελάτες του είτε Όχι.

Κάθε κομμάτι εργαζομένων σε οποιονδήποτε Εργασιακό Πυλώνα λοιπόν έχασε το 40% του πλούτου του, αλλά ο Ωραίος έχει και χρέη.

Δεν είναι δηλαδή ότι χάσαμε μόνο, αλλά χρωστάμε και από πάνω.

Ερχόμαστε τώρα, στην επαλήθευση της εθελουσίας εξόδου:

Τι σημαίνει βγαίνουμε από τα Μνημόνια? η ερώτηση που πλανάται από στόμα σε στόμα, και κανείς από αυτούς που δεν θέλουν την έξοδο μας από αυτά, σε ζαλίζουν με πρόσθετα μέτρα με μειώσεις μισθών και Συντάξεων και παραφιλολογίες Κινδύνου.

Η Πραγματικότητα είναι απλή, και ακολουθεί την Λογική, που και εσύ μπορείς να διαπιστώσεις μόνος σου.

Όταν είσαι εντός Μνημονίων, τα χρήματα που δανείζεσαι, τα επιστρέφεις σε δυναμική ύψους 85% στους δανειζόμενους θεσμούς, και κρατάς το 15% μόλις για την εσωτερική σου ανάσα, τις εσωτερικές σου ανάγκες δηλαδή.

Αυτό θα αλλάξει λοιπόν βγαίνοντας από την επιτροπεία των Μνημονίων

Αν προσθέσουμε και τον διαμελισμό του χρέους είτε σε χρήμα είτε σε χρόνο, και  συγχρόνως είσοδο στις αγορές, τότε αυτό το 15% που μας επιστρέφει ο Θεσμός θα αυξηθεί, μέρα με την ημέρα Μήνα με τον Μήνα χρόνο με τον χρόνο.

Θα μπουν χρήματα στις αγορές, θα γυρίσει το χρήμα χέρια.

Στην αρχή του σύντομου αυτού υπολογιστικού φύλλου, έγραψα για τις αντοχές του Έλληνα πολίτη.

Ναι Αντέξαμε,10 χρόνια τώρα, βρεθήκαμε στον Πάτο και στον Άπατο για πολλούς, αλλά αντέξαμε.

Αν λοιπόν με βάση όλα τα στοιχεία που υπάρχουν έως σήμερα βγούμε από την επιτροπεία των Μνημονίων, τον Αύγουστο ( το αργότερο έως τις αρχές Σεπτέμβρη )….

Τότε αυτή η Συν Κυβέρνηση θα έχει φέρει το great success και θα εισπράξει τα Αναμενόμενα μια και το όριο Αντοχής η Ανοχής αν προτιμάται, τελειώνει

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ