Από το Σχέδιο «Βαριοπούλα» σε Σχέδια ανορθόδοξου Πολέμου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι οι καλοί Τούρκοι Σεναριογράφοι είχαν ένα σχέδιο συνέχισης της παραβατικότητας εντός και εκτός της χώρας τους, με όφελος την Γεωπολιτική Αλλαγή πέριξ του Αιγαίου και της Μεσογείου, μια και καταλαβαίνουν γρήγορα και ίσως πρώτοι, που πάει το θέμα στην ΑΟΖ της Κύπρου και συγχρόνως της Ελλάδας, μετά την 4εθνη συμφωνία Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας & Αιγύπτου.

Πρώτος Στόχος: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πρώτος Στόχος: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αν πάρουμε τα γεγονότα παράλληλα και με αντικειμενικότητα φθάνουμε σε κάποια συμπεράσματα που δυστυχώς επιβεβαιώνουν κάποια Τυχαία ( ? ) συμβάντα:

Πρώτος Στόχος: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Είχε 3 Σενάρια.

1ο επιχειρησιακό Σενάριο:  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ :  Τις βραδινές ώρες της 15ης Ιουλίου και πρώτες πρωινές της 16ης Ιουλίου του Ιουλίου 2016, Στρατιωτικοί που έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ισλαμιστή Ερντογάν ξεκινούν πραξικόπημα σε 4 Πόλεις της Τουρκίας ( Άγκυρα, Μαλάτεια, Μαρμαρά, Κωνσταντινούπολη και μικρότερης έντασης συγκρούσεις στην υπόλοιπη χώρα ) και διήρκεσε για αρκετές ώρες έως ότου πριν το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου είχε πλέον διαπιστωθεί πως είχε αποτύχει οριστικά. Η ενέργεια φέρεται σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση να είχε ενορχηστρωθεί από ομάδα στρατιωτικών εντός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,

2ο επιχειρησιακό Σενάριο: ΝΕΚΡΟΙ: Οι Αντιμαχόμενες πλευρές όπως είναι φυσικό σε μια ένοπλη σύγκρουση θα έχουν και απώλειες, έτσι καταμετρήθηκαν επίσημα, 104 Πραξικοπηματίες Νεκροί και 63 Κυβερνητικοί υποστηρικτές Δυνάμεις του Προέδρου Ερντογάν. σε σύνολο 290 νεκρών και 1.540 τραυματιών.

3ο επιχειρησιακό Σενάριο: ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ – ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ : Μόλις 3 ημέρες μετά την καταστολή του Πραξικοπήματος, συνελήφθησαν ή αποτάχθηκαν 20.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, και δικαστικοί υπάλληλοι από τις υπηρεσίες του κράτους, ενώ ο Ερντογάν άφησε το ενδεχόμενο ανοικτό για επαναφορά της θανατικής ποινής, παρά τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ πως κάτι τέτοιο θα απομόνωνε την Τουρκία.

Η αντίδραση της κυβέρνησης συνεχίστηκε, απαγορεύοντας την θρησκευτική τελετή στις κηδείες των πραξικοπηματιών, απαγορεύοντας την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών που θεώρησε πως πρόσκεινται στους υπαίτιους του πραξικοπήματος, και παράλληλα απολύοντας και 15.000 υπαλλήλους του υπουργείου παιδείας, ανάμεσα τους και 1.577 πρυτάνεις πανεπιστημίων, και επιπλέον ακυρώνοντας τις άδειες 21.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Οι Διώξεις συνεχίζονται έως και σήμερα 2 χρόνια μετά, με πολυπαράλληλα παραδείγματα επι χάρτου.

Δεύτερος Στόχος: Η ΕΛΛΑΔΑ & Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Είχε 3 Σενάρια:

1ο Επιχειρησιακό Σενάριο: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ

Αμέσως μετά την καταστολή, όπως ήταν φυσικό, Κράτη και Διεθνείς Οργανισμοί παίρνουν το μέρος του Ερντογάν, επίσημα με δηλώσεις τους.

Ομπάμα και Κέρι τάχθηκαν υπέρ του Ερντογάν – Στην ίδια γραμμή και η Ανγκέλα Μέρκελ – Στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης και από τη Χίλαρι Κλίντον.

Το Σόου συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες και ώρες, γιατί η Εικόνα από την τουρκική τηλεόραση δείχνει Κατά χιλιάδες Τούρκους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες για να υπερασπισθούν τον Πρόεδρο τους, και παράλληλα δείχνουν εικόνες Λήψης από κινητά τηλέφωνα κατά τις στιγμές του Πραξικοπήματος.

Πεδία μάχης οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι εφημερίδες και κυρίως τα social media – Πολίτες και δημοσιογράφοι έδιωξαν τους πραξικοπηματίες από το CNN Turk – Στρατιώτες είχαν εισβάλει στο κανάλι σε μια ύστατη προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση – Επίθεση και στην εφημερίδα Χουριέτ.

Την ίδια στιγμή, οι ειδήσεις ανανεώνονται σχεδόν  κάθε 5 λεπτά…. Ηρεμία επικρατεί στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα του Έβρου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού στην Τουρκία.  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικές αρχές των δύο τελωνείων Κήπων και Καστανέων η είσοδος προς τη γείτονα χώρα παραμένει ανοικτή όχι όμως και η έξοδος προς την Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί και τα επιτελεία βρίσκονται σε ετοιμότητα, οι επικοινωνίες είναι συνεχείς», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος τότε, Κα Γεροβασίλη.

Τα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα σχολιάζουν και την ξαφνική… λατρεία της τουρκικής ηγεσίας με τα social media, τα οποία η ίδια έχει «φιμώσει» πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο Ιμάμης Γκιουλέν φέρεται ως πρώτος στόχος και παρακινητής του Πραξικοπήματος.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είπε ότι το πραξικόπημα ήταν στημένο, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για μια δικαιολογία για να στοχοποιηθούν οι «γκιουλενιστές».

2ο Επιχειρησιακό Σενάριο: Τα μάτια καρφωμένα στην Ελλάδα:

Μέσα σε όλο αυτό τον Πανικό, ένα ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Προσγειώνεται στην Αλεξανδρούπολη,

Οι οκτώ επιβαίνοντες – επτά ένστολοι και ένας πολίτης – ζήτησαν άσυλο και την προστασία των Αθηνών αμέσως μόλις πάτησαν σε ελληνικό έδαφος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επτά ένστολοι είχαν ξηλώσει τα διακριτικά τους ώστε να μην φαίνεται ο βαθμός τους πριν καν φθάσουν στην Ελλάδα, και είπαν στους Έλληνες αξιωματικούς ότι είναι μεσαία και κατώτερα στελέχη της αεροπορίας στρατού και παραδέχθηκαν ότι χθες είχαν πάρει μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Τις επόμενες ώρες που έγινε γνωστό το συμβάν O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Ελλάδα  την επιστροφή των οκτώ στρατιωτικών, τους οποίους χαρακτηρίζει προδότες.

Αργότερα έγιναν γνωστά ότι δεν υπήρχε ανάμεσά τους Τούρκος Πολίτης, αλλά επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες.

«H Ελλάδα σε διπλωματικό δίλημμα», γράφει ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας το αίτημα ασύλου οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

«Το άμεσο αίτημα του Tούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για έκδοση των πραξικοπηματιών στην Τουρκία φέρνει την ελληνική κυβέρνηση ενώπιον ενός διλήμματος» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» αναδημοσιεύοντας τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείο Ειδήσεων, υπό τον τίτλο: «Δραπέτες πραξικοπηματίες: Η Ελλάδα σε διπλωματικό δίλημμα».

Η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, γράφει ότι οι αιτήσεις τους θα πρέπει να εξεταστούν βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Από την άλλη πλευρά, όμως, επισημαίνεται ότι οι «οκτώ» έχουν παραβιάσει το τουρκικό Σύνταγμα.

Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι μέσα σε 15 μέρες θα εκδώσει τους πραξικοπηματίες

Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Με απειλές, ελιγμούς και «βαρύ κατηγορητήριο» ο Ερντογάν εκβιάζει για την έκδοση των «8» την Αθήνα.

Το Σχέδιο, έως αυτό το σημείο… είναι απόλυτα επιτυχημένο. Όλα τα μάτια πλέον είναι Καρφωμένα στην Ελλάδα.

3ο επιχειρησιακό Σενάριο: Επιχείρηση Κλάδος ελιάς

Την ίδια πάντα χρονική στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, Στόχους του ΡΚΚ στην περιοχή Χακούρκ βομβαρδίζει ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Όλα αυτά που συμβαίνουν πλέον, έχουν σενάρια Πολέμου, ενώ ο διωγμός των υποτιθέμενων πραξικοπηματιών συνεχίζεται στην Τουρκία με αμείωτους ρυθμούς και λίγη μόνο ώρα αφότου είδε το «φως» της δημοσιότητας η είδηση ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός, ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές ως εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Πλέον ένα ηταν σίγουρο Η Τουρκία απέφυγε το πραξικόπημα και οδεύει στη δικτατορία

Έχει έρθει ο Αύγουστος του 2016, και ξεκινούν και οι διαπραγματεύσεις για την Λύση στο Κυπριακό, όπου ο Πρέσβης των Τούρκων στην Ε.Ε Σελίμ Γενέλ δηλώνει τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε συμφωνία. Είμαστε κουρασμένοι από το κυπριακό πρόβλημα. Γνωρίζουμε ότι, χωρίς συμφωνία, δεν θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τη διαδικασία προσχώρησης (στην ΕΕ). Είναι τόσο απλό» Το δημοσίευμα της Politico, σχολιάζει το πώς θα μπορούσαν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να επηρεαστούν από τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη λύση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον Πρόεδρο Ερντογάν ως «κλάδος ελιάς» προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Φυσικά όλοι ξέρουμε το αποτέλεσμα των Διαπραγματεύσεων:

Και ξέρουμε ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την Μη έκδοση των 7 αρχικά, και 8 μετέπειτα Τούρκων που ζήτησαν Άσυλο και δόθηκε προσωρινά.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τον Ιούλιο του 2016, και τον Αύγουστο του 2017 Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Νιχάτ Ζεϊμεκτσί εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της διεθνούς κοινότητας και αναφέρθηκε στους οκτώ στρατιωτικούς που «διαφεύγουν στην Ελλάδα και δεν εκδίδονται»

Και ερχόμαστε στο τηλεοπτικό δίκτυο abc Australia  όπου σε ρεπορτάζ από την Κων/πολη μιλά

για Μυστικό σχέδιο επίθεσης στην Ελλάδα και μάλιστα άμεσα και γρήγορα, σχολιάζοντας τη λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία του 2016.

Τα γεγονότα από τότε και μέχρι σήμερα είναι σχεδόν γνωστά.

Καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, με αναχαιτίσεις από την Ελληνική πλευρά.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος ταξιδεύει σχεδόν καθημερινά στα Ακριτικά Νησιά μας Οινούσσες Αγαθονήσι, Ψέριμο, Σύμη , Κω, Λέρο, Λειψοί, Καστελόριζο Πετάει πάνω από τα Ίμια και καταθέτει Στεφάνι στην μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων Στρατιωτών που έπεσαν Ηρωικά σε εκείνη την μοιραία βραδιά για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, και κάνει, απόλυτα σαφές ότι η περίοδος που τις σημαίες από τις βραχονησίδες τις «έπαιρνε ο αέρας» έχει παρέλθει. Τις σημαίες, όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός επάνω στο νησί ( δηλώνει ) είτε είναι αξιωματικός, υπαξιωματικός, στρατιώτης, εθνοφύλακας ή πολίτης θα τις κατεβάζουμε εμείς μόνο και μόνο για να τις αντικαθιστούμε όταν φθείρονται από το χρόνο.

Συγχρόνως οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν, και εισβάλουν ως Ελευθεροπατέρες στη Συρία και πέριξ του Afrin για να τελειώνει, όπως λέει ο Πρόεδρος της Ερντογάν με τους Κούρδους.

Από εκεί έως την ΑΟΖ της Κύπρου η απόσταση είναι λιγότερο από 20 λεπτά επιχειρήσεων.

Και φτάνουμε στο άμεσο σήμερα, όπου συλλαμβάνονται 2 Έλληνες Στρατιωτικοί , που φέρονται να εισέβαλαν κατά λάθος στην μεθοριακή γραμμή στις Καστανιές του Έβρου, και 100 μέτρα σχεδόν εντός των συνόρων σε έδαφος της Τουρκίας.

Η προκλητικότητα αυτή δεν αφήνει αδιάφορους τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συμμάχους και των 2 χωρών του ΝΑΤΟ, και μαζί με την παραβατικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου, καταλαβαίνουν ότι οι Τούρκοι έχουν σχεδόν ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού.

Οι Αμερικάνοι, για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή, και βλέποντας την παραβατικότητα των Τούρκων να << χοντραίνει >> συνοδεύουν με ολόκληρο τον 6ο Στόλο της Ευρώπης που εδρεύει στην Ιταλία, την εταιρεία Exxon Mobil όπου πλοίο της κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει τις επόμενες ημέρες η και Μήνες τι μπορεί να συμβεί στην Περιοχή της Λεκάνης της Μεσογείου.

Η Ιστορία, μας διδάσκει ότι η πρόοδος συντελείται πιο αποτελεσματικά, πιο βιώσιμα, πιο σταθερά και πιο μακροπρόθεσμα μέσα από τη δεύτερη επιλογή, αυτή του αμοιβαίου οφέλους. Και αυτή την επιλογή κάνει εδώ και πολλά χρόνια η χώρα μας στις διεθνείς σχέσεις της, προσηλωμένη σε αρχές και αξίες όπως η τήρηση  των Κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, ο σεβασμός της ακεραιότητας των συνόρων, αλλά και η ελευθερία και η δημοκρατία εν γένει.

Μη Ξεχνάμε επίσης ότι η χώρα μας ελέγχει άξονες πρόσβασης από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη προς την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ το Αιγαίο και η Κρήτη δεσπόζουν επί της Ανατολικής Μεσογείου ελέγχοντας και το θαλάσσιο άξονα επικοινωνίας  με τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ελληνική Διπλωματία και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ως Στρατηγικός Πυλώνας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποδεικνύει καθημερινά με τη στάση της ότι ο βασικός ρυθμιστής των σχέσεων της με όλες τις χώρες είναι η νομιμότητα, και όχι η χειραγώγηση των κανόνων δικαίου, η επιλεκτική χρήση τους, ή η επιλεκτική άγνοιά τους. Και αυτή τη συνεπή στάση δεκαετιών τη γνωρίζουν και την εκτιμούν οι φίλοι και σύμμαχοί μας και τη σέβονται ακόμα και όσοι διαφωνούν μαζί μας.

Ευχή όλων, τα Σενάρια που ακολουθούν από αύριο, να αποτύχουν

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.