Αυτές είναι οι κατηγορίες για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Αυτές είναι οι κατηγορίες για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Δεν περιλαμβάνεται η κατηγορία της κατασκοπίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Milliyet που τιτλοφορείται «Τέθηκαν υπό κράτηση οι δύο έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στα σύνορα» αναφέρει ότι πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών: του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετόδη, και του λοχία  Δημήτρη Κουκλατζή με τις εξής κατηγορίες:

  • Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης
  • Υποψία διαφυγής
  • Υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων
  • Μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία
  • Πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό

Την ίδια ώρα οι  «Οι ΗΠΑ ασχολούνται ενεργά με το θέμα (της σύλληψης) των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» όπως επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η υπόθεση φαίνεται ότι θα τραβήξει σε μάκρος, καθώς τουρκικές πηγές σχολίαζαν ότι «θα αποφασίσει η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη για τους Έλληνες».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στις καταθέσεις τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ανέφεραν ότι ακολουθούσαν κάποια ίχνη τα οποία κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα με σκοπό να ενημερώσουν την βάση τους, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθούν ότι έχουν ξεφύγει της δικαιοδοσίας τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο προς τον τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ. κ. Βασίλη Κικίλια κατά την συνάντησή τους, οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά την σύλληψη των δύο Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς με ολόκληρη την περιοχή να είναι καλυμμένη από χιόνι.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.