Καθαρές κουβέντες σε Προστατευόμενο Περιβάλλον

Η Ελλάδα δαπανούσε το 2000 για φαρμακευτική δαπάνη έως και 1,4% του ΑΕΠ ( μέσος όρος Ευρώπης 1,3% ) και η δημόσια Φαρμακευτική δαπάνη της Ελλάδας το 0,9% του ΑΕΠ ( μέσος όρος της Ευρώπης 0,8% του ΑΕΠ ) Το 2010 έφτασε η Ελλάδα να δαπανά το 2,1% του ΑΕΠ 2πλάσιο του μέσου όρου 1% του ΑΕΠ της Ευρώπης.

Η αύξηση αυτή οφείλεται φυσικά σε αλόγιστη χρήση υπέρ συνταγογράφησης και υπερτιμολογήσεις Φαρμάκων.

Φυσικά εμπλέκονται σε αυτό και πάνω από 1.800 Ιατρούς με διαφόρους τρόπους ο καθ’ένας.

Ιδίως η υπερτιμολόγηση Φαρμάκου επηρεάζει όσο κανένας άλλος παράγοντας τα κέρδη μίας Φαρμακευτικής εταιρείας, καθώς, η Ελλάδα επηρεάζει τιμές φαρμάκων σε άλλες 30 χώρες πχ Αυστρία , Φινλανδία, Πολωνία, Νότια Ευρώπη, Ρωσία, Αίγυπτος, Τουρκία και άλλες.

Το 2011 η Ελλάδα επηρέαζε αγορές συνολικού τζίρου 150 δις USA δολάρια που με την σειρά τους επηρέαζαν άλλες αγορές.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς τα γράφει Έκθεση της Ε.Ε που δημοσιεύθηκε το 2013 και προκύπτει εκτεταμένη διαφθορά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει ύπαρξη διαφθοράς.

Το 2011 το μερίδιο Novartis στην Ελλάδα ήταν 10% , το 3ο υψηλότερο της Ευρώπης ( Ελβετία 12% και Γερμανία 11% )

Προφανώς μια 5% – 10% αύξηση τιμής ενός Φαρμάκου = τζίρος πολλών εκατομμυρίων € , ενώ επηρέαζε όπως προείπαμε η Ελλάδα άλλες χώρες,  μεταξύ 7 έως 10 Δις εκατομμύρια € ετησίως.

Η ΖΗΜΙΑ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  από το 2000 έως το 2015 όταν η συνολική Φαρμακευτική δαπάνη είναι 68,3 Δις εκ. € εκ των οποίων 48,3 Δις εκ. € είναι Δημόσια εξηγείται ως εξής : Αν δαπανούσε με μέσο όρο Ευρώπης, θα είχε ξοδέψει 19,7 Δις εκ. € τα οποία σε τιμές 2017 αντιστοιχούν σε 33,15 Δις εκ. € ! Συνεπώς αν υποτεθεί ότι αφορά διαφθορά μιλάμε για 745 εκ. € ονομαστική τιμή και 1 Δις 223 εκ. € σε τιμές 2017 (38% υπερβάλλοντος ποσού) Υπολογίζετε δε ότι η ζημιά σε τρέχουσες τιμές είναι 4 Δις 822 εκ.€ και το προϊόν διαφθοράς 1 Δις 816 εκ. €

Αυτή η Πραγματικότητα ήταν η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι στην Υπόθεση Φαρμακευτική Βιομηχανία, που πρωταγωνιστής φαίνεται, ( μένει να αποδειχθεί ) ότι είναι η Novartis με σκανδαλώδη τρόπο.

Όλα ερευνώνται και όλα θα βγουν στην επιφάνεια, αν και η Novartis ήδη έχει πληρώσει 10 δις εκ.$ σε χώρες που αποδείχθηκαν Σημεία Διαφθοράς, Περιμένουμε το ίδιο να γίνει και στην Ελλάδα.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.