Εκτός το MEGA, από τις άδειες στα Τηλεοπτικά

Στα γραφεία του ΕΣΡ θα βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα– διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Εκτός διεκδίκησης οι μέτοχοι του ΜEGA. Τους μετόχους του MEGA καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

Σε απόγνωση οι 420 εργαζόμενοι του ΜEGA και οι οικογένειές τους. Δούλεψαν 2 χρόνια απλήρωτοι στηρίζοντας το κανάλι και τώρα μένουν μετέωροι στον δρόμο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ρ. Μορώνη, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν την Πέμπτη στα γραφεία του ΕΣΡ για να διεκδικήσουν μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα , και αυτόματα θα ενημερωθεί και το θέμα αυτό.

ενημέρωση 15:21

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, 6 υποψήφιοι κατέθεσαν φάκελο. Πρόκειται για τον ΣΚΑΙ (την προηγούμενη Τρίτη), το Star, τον Alpha, τον ΑΝΤ1 και το Ε. Αίτηση κατέθεσε και η εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική με εκπρόσωπο τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

Οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε έως τις 15.00 το μεσημέρι να υποβάλουν τους φακέλους με τα απαραίτητα έγγραφα, παράβολο 30.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η προκήρυξη ζητούσε από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω. Όσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια με τίμημα 35 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια. Ενώ αν ήταν περισσότεροι από 7 θα γινόταν δημοπρασία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποια από τα τωρινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν καταθέσουν φάκελο, θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ