Ξεπουλάμε μόνο μετρητής…με δάνεια

Ξεπούλημα δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς με δάνεια…

κύριε Στουρνάνα τι ακριβώς κάνετε στη θέση που είστε;

Θα προσπαθήσω να γράψω αυτό το άρθρο χωρίς να έχω οργή…δύσκολο, γιατί είμαι Έλληνας, όχι απλά Έλλην Πολίτης αλλά Έλληνας, υπηρέτησα την θητεία μου, έδωσα όσα μου ζήτησε μέχρι τώρα η πατρίδα και συνεχίζω…αλλά για πόσο ακόμη όταν βλέπω όλα αυτά γύρω μου;

Για καθόλου, ΩΣ ΕΔΩ και ΜΗ παρέκει κύριοι.

Η χώρα μπήκε στα μνημόνια κατά ένα μεγάλο βαθμό (όχι δεν θα ρίξω όλο το βάρος στον ιδιωτικό τομέα των Τραπεζών) γιατί οι Τράπεζες είχαν χρεωκοπήσει και όπως ήταν φυσικό βάση και της ισχύουσας νομοθεσίας, το κράτος έπρεπε να διαφυλάξει, τις καταθέσεις.

Στην ουσία έπρεπε να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο τα Τραπεζικά δανεικά και αγύριστα σε αρκετούς δήθεν εφοπλιστές…επιχ/τίες “τροτσκιστές σαλαδέμπορους” που έλεγε κάποτε και ο Χάι Κλύν, για να μην καταρεύσει το Τραπεζικό Σύστημα το οποίο εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε σε κατάρρευση και της Ελληνικής Οικονομίας.

Έτσι λοιπόν οι κυβερνώντες επέλεξαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση τον Ελληνικό λαό με όλα όσα επακολουθούν και που ακόμη και σήμερα δεν έχουν γίνει 100% κατανοητά από τους Έλληνες.

Σήμερα λοιπόν, 9 συναπτά έτη, δεκάδες ίσως και χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα σκάνδαλα βγαίνουν στην επιφάνεια, χωρίς ίχνος ντροπής εκ των υπευθύνων.

Ας μας εξηγήσει λοιπόν η κυβέρνηση ανοιχτά, ξεκάθαρα και χωρίς επικοινωνιακά κόλπα, πια είναι η θέση που θα λάβει στο θέμα της Τράπεζας Πειραιώς εφόσον όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα είναι αληθή;

Οι Έλληνες κλήθηκαν να βάλουν πλάτη….και έχουν βάλει τα πάντα, ο κ. Στουρνάρας τι θα βάλει;

ή μήπως κάτι τέτοιο δεν είναι στην δικαιοδοσία του Δν/τή της Τράπεζας της Ελλάδος στην οποία υπάγονται όλες οι Ελληνικές Τράπεζες ;

Το θέμα….

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς…

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα η Τράπεζα Πειραιώς, στην προσπάθειά της να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, πούλησε ναυτιλιακά κυρίως δάνεια σε μια εταιρεία με την επωνυμία Libra …θυγατρική  του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς (;) , ύψους 1.1 δισ ευρώ, έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ …δίνοντας μάλιστα δάνειο στην εταιρεία Libra για την απόκτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

(χωρίς να έχουμε στοιχεία και κάνοντας μόνο εικασίες, το υπόλοιπο των 100 εκατομμυρίων ευρώ, υποθέτουμε ότι θα το δώσει η εταιρεία Libra στην Τράπεζα Πειραιώς, αν και όταν εισπράξει ικανό ποσό από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.)

Μετά από αυτή την διοικητική πράξη, τα Στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς…παραιτήθηκαν, αρνούμενοι κάθε παράπτωμα και έτσι… έλαβον και πλήρη αποζημίωση για τις παραιτήσεις τους, ενώ την ίδια ώρα οι μεταφορές χρημάτων εκατέρωθεν, έγιναν κατά παράβαση των Capital Control.

…σε αυτή τη χώρα έχουμε κυβέρνηση; ας μας το αποδείξει ΤΩΡΑ.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.