Πως γίνεται η επιβολή του ηλεκτρονικού χρήματος

Ο στόχος, να επιβληθεί το ηλεκτρονικό χρήμα, με σκοπό να ελέγχουν ότι καταναλώνουμε… το πόσο ποιοι αν τα έχουμε αυτά τα χρήματα ή όχι δεν τους ενδιαφέρει πιστέψτε με, το κάνουν μόνο και μόνο για να σταματήσει να υπάρχει το χρήμα και να μας ελέγχουν 100% σε σχέση με το πόσο ελέγχουν αυτή τη στιγμή τις κινήσεις μας παντού.

Ως γνωστόν ο σκοπός …πολλές φορές αγιάζει τα μέσα και έτσι η κυβέρνηση που προσπαθεί θεωρητικά να μαζέψει με πενταροδεκάρες από εδώ και από εκεί χρήματα για να πληρώσει συντάξεις, μισθούς και τοκοχρεωλύσια, περνάει από την πλαϊνή πόρτα (και την αποκαλώ πλαϊνή πόρτα γιατί εδώ εφαρμόζουν την μέθοδο της σαλαμοποίησης) την επιβολή του πλαστικού χρήματος και την οριστική δέσμευση των πολιτών στις Τράπεζες.

Στις Τράπεζες που και δεν ανήκουν στους Έλληνες πλέον αλλά και έχουν αποδείξει με την καταστροφή της χώρας ότι δεν τηρούν τους κανόνες.

Η επιβολή λοιπόν του ηλεκτρονικού χρήματος θα γίνει γιατί όπως και να το κάνουμε, οι Τράπεζες έχουν απαιτήσει να γίνει. Όχι λοιπόν για φορολογικούς σκοπούς.

Από τον Ιούλιο του 2017 λοιπόν, η κυβέρνηση θα κληρώνει €1.000 ευρώ σε όποιον πληρώνει με κάρτες… και δίνει με αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία του σχετικά με τις προτιμήσεις του, όσον αφορά τι τρώει, τι πίνει, που πηγαίνει, με ποιους συναναστρέφετε, τι ρούχα χρησιμοποιεί, τι ποτό πίνει, τι καπνό φουμάρει και ποιες είναι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Το σενάριο για δώρα κλπ που υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών ως δέλεαρ για τους φορολογούμενους ώστε να χρησιμοποιούν για τις πληρωμές τους πλαστικό χρήμα πήγε όπως όλα δείχνουν περίπατο και αντικαθίσταται από μηνιαίες κληρώσεις με τις οποίες όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά.

Το σχέδιο προβλέπει να συγκεντρώνονται (όπως ήδη γίνεται) τα στοιχεία των συναλλαγών από τις τράπεζες και να αποστέλλονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η Αρχή θα κάνει κλήρωση στην οποία θα μπαίνουν όλες οι συναλλαγές μέσω των μηχανημάτων POS.

Θα εξαιρούνται από την κλήρωση όλες οι συναλλαγές μέσω e-banking.

Προς το παρόν το βασικό σενάριο λέει ότι θα βγαίνουν από την κλήρωση 1.000 κωδικοί που θα αντιστοιχούν σε 1.000 συναλλαγές.

Οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει τις συναλλαγές αυτές θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ τα οποία πιστώνονται άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών για τις κληρώσεις αυτές είναι 12.000 ευρώ τον χρόνο.

Εξετάζεται και το σενάριο να είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι οι οποίοι ωστόσο θα μοιράζονται μικρότερα ποσά.

Δηλαδή αντί 1.000 δικαιούχων τον μήνα θα “βγαίνουν” 2.000 άτομα που θα κερδίζουν από 500 ευρώ.

Ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις ως προς το τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που ο φορολογούμενος ο οποίος κληρώνεται είναι ταυτόχρονα και οφειλέτης της εφορίας ή κάποιου ασφαλιστικού ταμείου.

Εάν δηλαδή θα πιστώνονται κανονικά τα χρήματα στον λογαριασμό τους ή θα γίνεται συμψηφισμός με τις οφειλές τους.

Εξετάζεται παράλληλα η πιθανότητα στις περιπτώσεις οφειλών ένα μέρος του ποσού να αφαιρείται και το υπόλοιπο να μπαίνει στην λογαριασμό του δικαιούχου.

Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα φαίνεται ότι βιάζεται να βάλει σε εφαρμογή τις κληρώσεις καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της πτώσης των εσόδων από ΦΠΑ καθώς είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι συμπλήρωσαν το ποσό που απαιτείται για το αφορολόγητο ενώ ένα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων (ελεύθεροι επαγγελματίες) δεν έχουν κανένα άλλο κίνητρο για να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα.

Παραδείγματα όπως αυτό της Μάλτας δείχνουν ότι τα έσοδα για το κράτος αυξάνονται, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία από την Πορτογαλία το μέτρο των κληρώσεων με μπόνους για τους φορολογουμένους αύξησε τα έσοδα κατά 1,6 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: