Πραξικόπημα στην Τουρκία ή…Τουρκικό πραξικόπημα

Η ιστορία θα δείξει τελικά για το πως θα μείνει γνωστή η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, όμως το σίγουρο είναι ένα, η κατάσταση στην γείτονα χώρα δεν είναι καθόλου καλή ακόμη και μετά την θεαματική υποστήριξη του λαού που βγήκε στους δρόμους της Τουρκίας για να επαναφέρει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία (αν την είχε χάσει έστω και για ένα λεπτό).

Προς το παρόν…μένουμε σε κάποια από τα θέματα τα οποία έχουν προφανώς περισσότερο υπόβαθρο από ότι αρχικά δείχνουν:

«Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες για νέες κρίσεις και απολύσεις στο εσωτερικό του στρατού. Οι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν καταλάβει ότι θα απομακρυνθούν από τον στρατό και γι’αυτό έκαναν αυτό το βήμα για να επιβιώσουν»

Την ίδια ώρα, ο λαός που βγήκε έξω κατ’ εντολήν του Σουλτάνου, εκστασιασμένος και θυμωμένος, έβγαλε όλο τον θυμό του πάνω σε στρατιώτες που εκτελούσαν εντολές…(εκτός και αν κάποιοι πιστεύουν ότι και οι απλοί στρατιώτες συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την παροδία).

Η Τουρκία μετά από το χθεσινό σίγουρα δεν θα είναι η ίδια, όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Τουρκία, το πρόβλημα είναι αρκετά πιο βαθύ και έχει να κάνει με τις γείτονες χώρες που αργά η γρήγορα όπως η Ελλάδα θα νιώσουν τα προβλήματα, γιατί ως γνωστόν η Τουρκία για να λύσει τα προβλήματά της …πάντοτε έστρεψε το ενδιαφέρον του λαού της στην επεκτατική της πολιτική.

…βέβαια δεν υπάρχει για τους πολιτικούς και καλύτερος τρόπος να «διώξεις» και αυτούς που σε ενοχλούν ειδικά αν βρίσκονται μέσα στους στρατιωτικούς θώκους, από το να τους στείλεις για πόλεμο χωρίς επιστροφή.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ