Βουτιά στα έσοδα… έρχεται ο κόφτης

money_euro_checkΜε τεράστια βουτιά στα έσοδα απαντά η αγορά στις αυξήσεις της κυβέρνησης, κάτι το οποίο σαφώς και ήταν αναμενόμενο από τους γνωρίζοντες… για τους υπόλοιπους έρχεται απλά ο κόφτης.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τρομάζουν και πως να μην τρομάζουν άλλωστε μετά από την αύξηση του ΦΠΑ… ποιος δεν θυμάται άραγε τους ίδιους τους πολιτικούς που σήμερα επιβάλλουν αυτούς τους φόρους, να λένε πριν από λίγο καιρό (όχι δεν είναι χρόνια) πως η υπερφορολόγηση αποφέρει εντελώς τα αντίθετα αποτελέσματα… ε; κοίτα να δεις πόσο δίκιο είχαν.

Τώρα…βέβαια αυτό δεν σημαίνει απόλυτα ότι έχει μειωθεί και η κατανάλωση τόσο πολύ (πιθανόν) στις περιοχές που ειδικά φέτος εμφανίζουν τεράστια αύξηση σε σχέση και με τα 2 προηγούμενα έτη, όσον αφορά τον τουρισμό.

Μπορεί η φωτογραφία που τελευταία κυκλοφορούσε στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα να …έφερνε γέλιο όμως δεν είναι δεδομένο ότι αυτό είναι και η πλειοψηφική πραγματικότητα της αγοράς, το βάζουμε λίγο το χεράκι μας και εμείς οι Έλληνες έτσι;

Ας δούμε λοιπόν πιο κάτω τι λένε οι αριθμοί όσον αφορά την μείωση στις εισπράξεις ΦΠΑ κυρίως στα Κοσμοπολίτικα νησιά που βουλιάζουν εν όψι και της ανόδου του υδραργύρου το τελευταίο διάστημα… ο υδράργυρος ανεβαίνει, οι εισπράξεις πέφτουν.

Τι «λένε» οι αριθμοί

Όπως αναφέρει το newmoney, o απολογισμός εσόδων από τον ΦΠΑ (που είναι το βαρόμετρο της αγοράς και της φοροδιαφυγής) από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο φέτος, δείχνει τεράστια υστέρηση στα προβλεπόμενα έσοδα. Συγκεκριμένα:

  • 62% στον ΦΠΑ η Μύκονος
  • 39% η Πάρος
  • 39% η Ρόδος
  • 39% η Ζάκυνθος
  • 39% η Λευκάδα
  • 37% η Σαντορίνη
  • 36% η Κως
  • 30% η Κέρκυρα
  • 22% η Κεφαλλονιά

Έντονες είναι οι ανησυχίες για τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου της άρνησης έκδοσης αποδείξεων από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλης της χώρας.

Είναι κάτι από τα παραπάνω μη αναμενόμενο ; Αμφιβάλουμε όλοι οι Έλληνες Πολίτες πιστεύω….ας ξυπνήσουμε λοιπόν και ας απαιτήσουμε δίκαιη φορολόγηση και σωστή λειτουργία του κράτους.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ