Σένγκεν …μόνο στα λόγια και τα χαρτιά

Μόνο στα λόγια και τα χαρτιά, κινδυνεύει άμεσα, να μείνει η συνθήκη Σένγκεν καθώς ακόμη ένα πλήγμα δέχθηκε σήμερα, αυτή τη φορά από το Βέλγιο το οποίο αποφάσισε ελέγχους στα σύνορά του με τη Γαλλία.


synthiki_sengken
Την ίδια στιγμή, το αυξημένο κύμα προσφύγων που εισρέει στον Ελλαδικό χώρο πλησιάζει σε εκρηκτικό και άκρως επικίνδυνο σημείο μια και μια μια οι χώρες πέριξ της Ελλάδος κλείνουν τα σύνορά τους και αρνούνται την διέλευση προσφύγων από τα εδάφη τους.

«Έχουμε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα αποχωρήσουμε προσωρινά από τους κανόνες της Σένγκεν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ζαν Ζαμπόν, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ποιο λοιπόν είναι το μέλλον της συνθήκης Σένγκεν;

Όταν κανείς παρατηρεί πως μια χώρα σαν το Βέλγιο αποχωρεί έστω και προσωρινά όπως δηλώνει, δύσκολα μπορεί να δει ότι έρχονται ευχάριστες ειδήσεις και συνθήκες στο μέλλον. Να υπενθυμίσουμε πως το Βέλγιο είναι από τις χώρες που πρωτοστάτησαν στην συμφωνία αυτή:

«Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Οι χώρες αυτές υλοποίησαν πιο γρήγορα από ό,τι οι άλλες το άρθρο 7Α της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναφέρεται στη δημιουργία της Εσωτερικής Αγοράς “ως χώρου χωρίς εσωτερικά σύνορα, μέσα στον οποίον εξασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων”».

Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα χειριστεί η Ελληνική Κυβέρνηση εν μέσω διάλυσης και αποσύνθεσης το πρόβλημα καθώς δυστυχώς για όλους μας, κέντρα φιλοξενίας μεταναστών δημιουργούνται και σε άλλες περιοχές της χώρας και όχι μόνο στα γνωστά hotspot ( ή σημεία συγκέντρωσης επί το Ελληνικότερον) διότι η παντελής έλλειψη σχεδιασμού από τον κρατικό μηχανισμό (αν υπάρχει και αυτός) δημιουργεί άπειρα προβλήματα και ταλαιπωρία για όλους με την Ελληνική κοινωνία καζάνι που βράζει εδώ και αρκετό καιρό.

 

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ