Κουρουμπλής – Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε (!!!)

Κουρουμπλής: Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε – Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης… τελικά το κρυφτούλι σχετικά με το ποιος παίρνει αποφάσεις ή όχι το συνεχίζουν αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο γράφω αυτή τη στιγμή.

kouroumplis

Δεν υποσχέθηκε τίποτα ποιος κύριε Κουρουμπλή ; Εσείς προσωπικά ή ο σημερινός πρωθυπουργός ;

Γιατί αυτά που αναφέρονται ποιο κάτω είναι τμήμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα …πριν γίνει κυβέρνηση:

“Με την επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε και αφήσαμε ανοιχτή τη διαπραγμάτευση για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.  Είναι η μάχη που θα δώσουμε μαζί. Για να δώσουμε τις λύσεις που μας πάνε μπροστά. Γιατί μόνο εμείς ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Γιατί εμείς μπορέσαμε μέσα σε εφτά μήνες να δώσουμε τα πρώτα, αξιόπιστα δείγματα γραφής, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο:

· Παλέψαμε και κρατήσαμε αφορολόγητες τις αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, ενώ η συμφωνία τη προηγούμενης κυβέρνησης με τους δανειστές προέβλεπε φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.

· Το ίδιο πετύχαμε και για τις αγροτικές επιδοτήσεις έως ύψους 12.000 ευρώ, ενώ  προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.

· Με την ρύθμιση αυτή καλύπτεται περισσότερο από το 90% των αγροτών, κυρίως μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

· Επαναλειτουργήσαμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, δίνοντας διέξοδο σε χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς.

· Ετοιμάσαμε και καταθέτουμε σε διαβούλευση, αμέσως μετά τις εκλογές, τη πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργατική λειτουργία των αγροτών.

· Ξεκινήσαμε τη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την ίδρυση φορέα αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης και των αγροτικών ακινήτων

· Παίρνουμε μέτρα προστασίας της φέτας, ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης, στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες και των γαλακτοπαραγωγών της χώρας μας μετά την άρση των ποσοστώσεων.

· Ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 10 δις ευρώ.

· Διασφαλίσαμε την απορρόφηση των 800 εκ. ευρώ που κινδύνευαν να χαθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.

Έχουμε όμως να κάνουμε ακόμη πολλά.

Κυρίως να αμβλύνουμε την φορολογική επιβάρυνση που προβλέπει η συμφωνία, με παρεμβάσεις για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και τηδίκαιη κατανομή των βαρών,  παράλληλα με την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα. Και θα το πράξουμε

Ενδεικτικά, σας αναφέρω:

Όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ.

Εκεί θα ενταχθεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση.

Θα προσδιορίσουμε το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της ”αγροτικής επιχείρησης” και της ”γεωργικής εκμετάλλευσης” αλλά και της έννοιας του ”αγρότη” σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών:

· Στις ”γεωργικές εκμεταλλεύσεις” ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο.

· Αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων.

Από αυτές τις διαδικασίες, αλλά και από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα προκύψουν τα αντισταθμιστικά ισοδύναμα για να εξαλείψουμε την υπερφορολόγηση των αγροτών.

· Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ρευστότητας του αγρότη,  σε πρώτη φάση με την έκδοση αγροτικής κάρτας, που θα καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του για την καλλιέργεια και τη συνολική αγροτική δραστηριότητα. Ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία, εκτός από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη συνεταιριστική οικονομία, θα χρηματοδοτεί και ειδικά προγράμματα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

· Εξομοιώνουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ.  Συνδέοντας τες τόσο με το εισόδημα όσο και με την παραγωγική δραστηριότητα, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την αύξησή τους.

Επίσης, παίρνουμε μέτρα για την κτηνοτροφία:

Εξορθολογίζουμε τη διαχείριση των βοσκοτόπων και των ενισχύσεων. Το κάναμε ήδη με την απόφαση κατανομής της φετινής χρονιάς, όπου καθορίσαμε κατανομές κατά περιφέρειες.

Προχωρήσαμε επίσης στην ανάθεση της σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων.

Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα των “βοσκησίμων γαιών”, βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

Ενώ εξειδικεύουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους κτηνοτροφικούς οικισμούς τα κτηνοτροφικά πάρκα και τις κτηνοτροφικές ζώνες”

Πηγή: Το Ποντίκι

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ