Ασφαλιστικό – Καταστροφικό

Τελικά η Ιστορία όπως λένε πάντα επαναλαμβάνεται, έτσι ακριβώς και αυτό που βλέπουμε να διαδραματίζεται τώρα μπροστά στα μάτια μας….. το τελικό χτύπημα στην μεσαία τάξη έρχεται με το ασφαλιστικό.

Τι έχουμε λοιπόν μπροστά μας;


asfalistiko

Καταστροφή και μόνον, η κυβέρνηση Τσίπρα πνέει πλέον τα λοίσθια και θα έρθουν οι πολύ χειρότερες μέρες για τις οποίες έχω ξαναπεί από εδώ για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.

Οι νέοι φόροι που καλείται κάποιος Έλληνας με δραστηριότητα στην Ελλάδα είτε είναι μισθωτός είτε είναι ελεύθερος επαγελλματίας φτάνουν πλέον το 75% του εισοδήματός τους….σας ακούγεται τρελό ; έχει και συνέχεια.

Ταυτόχρονα ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο και έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα ολοκληρώνει την μονιμοποίηση του επαχθούς φόρου και τον αποκαλώ επαχθή διότι σύμφωνα με το Σύνταγμα μας ….υπάρχουν και όρια.

Τα δικά μας όρια έχουν ξεπεραστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ασφαλιστικό

Αυτό που χρόνια τώρα ο μικρομεσαίος πληρώνει με αίμα και ιδρώτα …και που πάντα σε αυτή τη χώρα κάποια κυβέρνηση ερχόταν να το καταστρέψει.

Δεν είναι πολύς καιρός που και ο γράφων εργαζόταν με το καθεστώς του μπλόκ υπό τον ίδιο εργοδότη… την Δημόσια Τηλεόραση και που οι εισφορές καταβρόχθιζαν το εισόδημα εν ριπή οφθαλμού…μόνο που τότε για κάποιους (προ κρίσης δηλαδή) ο ονομαστικός μισθός ήταν μισθός ονειρεμένος αλλά ο πραγματικός ειδοποιούσε από τότε για την γενιά των 700 ευρώ.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση με τον κ. Κατρούγκαλο ο οποίος να υπενθυμίσουμε έχει εκπονήσει σχέδιο που κάνει λόγο για πλήρη αφανισμό της σύνταξης, έρχεται να πει στους ασφαλισμένους εργαζόμενους με μπλοκάκι…ότι θα πρέπει να πληρώσουν 6.5% εισφορές και ένα 13.5% θα το πληρώσει ο εργοδότης.

…σε ποια χώρα ζει αυτός θα μας πει ;

Δεν ξέρω αν στο δημόσιο υπάρχουν και σήμερα εργαζόμενοι με μπλοκάκι (το θεωρώ πολύ πιθανό) αλλά η γενιά των 700 ευρώ έχει μείνει τόσο πίσω που κανένα ασφαλιστικό δεν θα τη σώσει και καμία ελπίδα σύνταξης δεν έχουν ούτε οι σημερινοί σαραντάρηδες με 15 και 20 χρόνια εργασίας ήδη στην πλάτη τους…. εκτός και αν είναι βουλευτές που λαμβάνουν σύνταξη ίση σχεδόν με την βουλευτική αποζημίωση μετά από δυο εκλογές….ακόμη και αν αυτές γίνονται κάθε έτος.

 

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ