Βγήκαν όλοι σήμερα με τεράστιους τίτλους να μιλήσουν για την διαγραφή χρεών και καλά… δηλαδή πόσο υποτιμάτε την νοημοσύνη μας ρε παλικάρια ;
Για ποια διαγραφή χρεών να μιλήσει κανείς, από την στιγμή που για να ενταχθεί κάποιος σε μια τέτοια ρύθμιση, θα πρέπει να είναι ήδη νεκρός από την πείνα και την εξαθλίωση;
Να διαγραφούν χρέη…ναι, αλλά πως και ποια ;
Να διαγραφούν κάποια χρέη κανείς δεν θα πει όχι, αλλά σίγουρα θα πρέπει όταν ζητάς από ένα έθνος να βιώσει τόσο άσχημα την οικονομική κατάσταση για την οποία υπεύθυνοι και μόνο είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας (όχι Πάγκαλε δεν τα φάγαμε μαζί θα το λέω ξανά και ξανά… τα έφαγες μόνος σου και στον λαό απλά έριξες στάχτη στα μάτια ), θα πρέπει να προσέχεις και τι του ζητάς και πως το ζητάς και στο κάτω κάτω της γραφής …βρες και κάποιον υπεύθυνο να πληρώσει όχι όλα στην πλάτη του Έλληνα μισθωτού και συνταξιούχου, γιατί μέχρι στιγμής από τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, δεν νομίζω ότι πλήρωσε κανείς….
Δεν μπορεί να διαγράφεις χρέη ανθρώπων που έχουν πάρει δάνεια για διακοπές και να με βάζεις εμένα να πληρώνω τα δικά τους δάνεια, γιατί 400 δισ ευρώ μέχρι στιγμής, έχουν πάει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς οι διάφοροι δανειολήπτες είτε αδυνατούν είτε απλά δεν πληρώνουν…. και μιλάω φυσικά για τα δάνεια αυτά που έχουν λάβει οι διάφοροι μεγαλοκαρχαρίες στην χώρα χωρίς εξασφαλίσεις από τις Τράπεζες και για τα οποία υπόλογοι είναι οι Τραπεζίτες.
Διαφωνεί κανείς ;
Εκτός και αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά τα κριτήρια είναι δυνατόν να βρεθούν
Εφτά κριτήρια απαιτούνται για τη διαγραφή – εξπρές οφειλών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες και Δημόσιο, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, μαζί με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης με τους θεσμούς.
Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνεται στον Νόμο Κατσέλη και επιτρέπει σε έναν ικανό αριθμό οφειλετών να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να διεκδικήσουν τη διαγραφή ακόμη και ολόκληρου του ποσού που οφείλουν, αρκεί να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Τα κριτήρια που απαιτούνται για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση είναι εφτά:
- Κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης, να μην διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας κατά την τελευταία τριετία, πριν την κατάθεση της αίτησης.
- Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ.
- Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στη αίτησή του θα αφορούν το σύνολό τους και όχι κάθε οφειλή ξεχωριστά.
- Το ύψος των οφειλών να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, των εξόδων και των προσαυξήσεων.
- Να μην υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.
- Τα πάσης φύσεως εισοδήματά του καθ” όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους, πριν την ημέρα της επικύρωσης, να είναι μηδενικά.
- Να είναι συνεργάσιμος ο δανειολήπτης, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.
Από το τελευταίο και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κανείς πολύ εύκολα… ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο
Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.
Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας
Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ