Οι διάφοροι Φωστήρες Οικονομολόγοι

Ελλάδα...σ' αγαπώ

Ελλάδα…σ’ αγαπώ

Ακούω πολλούς να γράφουν ότι θα έπρεπε ίσως να έχει υιοθετηθεί ένα παράλληλο νόμισμα IOU π.χ. συνδεδεμένο με το ευρώ και να μην έχει υπογραφεί η συμφωνία που παρεπιπτόντως ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη από την εποχή του Παπακωνσταντίνου, κανείς όμως δεν λέει ότι με οποιοδήποτε παράλληλο νόμισμα βγαίνουμε εκτός ευρώ γιατί έτσι περιγράφει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο έτσι ;…

Και τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε IOU τα οποία και στο χαρτί που θα ήταν τυπωμένα δεν θα είχαν αξία ούτε για την τουαλέτα ;

Σωτήρες και φωστήρες Οικονομολόγοι (!) παντού, πραγματικές απαντήσεις πουθενά όμως, κανείς δεν τολμά να πει την αλήθεια, πως ότι και να κάνουμε βασιζόμενοι στην ίδια συνταγή από την αρχή των μνημονίων, στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο.

Δεν βγαίνει το πρόγραμμα όπως ΔΕΝ έβγαιναν και τα προηγούμενα προγράμματα γιατί πολύ απλά η χώρα δεν παράγει σχεδόν τίποτα στην κατάσταση που είναι.

Όσο για το 3ο μνημόνιο… το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ήδη και προφανώς και η κυβέρνηση Σαμαρά μετέπειτα, ότι θα υπάρξει και 3ο …και 4ο όπως πάμε, και βλέπουμε που θα καταλήξει, αυτή η χωρίς τέλος, καταστροφή της Ελλάδας.

Με τις αυξήσεις σε φορολογία κλπ είναι σαφές ότι και η τελευταία γραμμή παραγωγής που υπάρχει στην Ελλάδα θα διακοπεί καθότι θα καταστεί εντελώς ασύμφορη η λειτουργία σχεδόν πάσας επιχείρισης στην Ελλάδα, τουλάχιστον εμείς δεν το παίζουμε Οικονομολόγοι, ακούμε όμως και διαβάζουμε διάφορους Οικονομολόγους ενώ βιώνουμε καθημερινά τον σφυγμό της αγοράς… αν και τελευταία ο παλμός αυτός τείνει να εξαφανιστεί.

Τότε, πολύ απλά θα επέλθει το θλιβερό τέλος, ένα τέλος που οι πολιτικοί αυτής της χώρας, γνωρίζουν και ας φωνασκούν, διότι το κάνουν, μόνο και μόνο για να λαϊκίζουν ….(κάθε άλλη έκφραση θα την έκοβε γι’ αυτό χρησιμοποίησα την πλέον ήπια), και το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά διότι παρά τις όποιες θυσίες του Ελληνικού λαού, οι λύσεις που εφαρμόζονται είναι αντίθετες προς την κατεύθυνση της λύσης.

Είναι για όλους τους Οικονομολόγους σαφές ότι με την αύξηση της φορολογίας επιφέρεις μείωση των εισπράξεων, παρ’ αυτά και στα 3 μνημόνια οι πολιτικοί και όχι η Τρόικα / Θεσμοί, συνεχίζουν να επιβάλλουν φόρους που πλήττουν μόνον τα χαμηλά στρώματα και πλήττουν μόνο τα χαμηλά στρώματα διότι μεσαία πλέον δεν έχουν απομείνει τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα.

Μας παρουσίασαν πριν από κάποια χρόνια το PSI ως ελάφρυνση του χρέους λέγοντάς μας μόνο ένα μέρος της αλήθειας… σήμερα μαθαίνουμε ότι απλά κατέστρεψαν τα ταμεία με αυτό, άλλωστε η συνταγή είναι γνωστή από παλιά, την έχουν εφαρμόσει ξανά Έλληνες πολιτικοί με τα ίδια καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Όσο για τους λάτρεις ενός εθνικού νομίσματος… καλό είναι να τεκμηριώσουν την απάντησή τους διότι ως γνωστόν το όποιο χαρτονόμισμα απαιτεί και περιουσιακά αποθέματα για να το στηρίξεις, αποθέματα που από το 2009 στην Ελλάδα είναι ήδη υποθήκη… εκτός και αν γνωρίζουν κάτι το οποίο δεν το έχουν γνωστοποιήσει στον Ελληνικό λαό με αποτέλεσμα όλοι εμείς να τους κοιτάμε απλά ως καταστροφολόγους.

…Όλοι θα θέλαμε η χώρα μας να αποκτήσει δύναμη και δυνατό νόμισμα και να «σωθούμε» από αυτή τη λαίλαπα των υπερβολικών φόρων, αλλά δεν έχουμε όλοι καταθέσεις στο εξωτερικό για να επιβιώσουμε στο μεσοδιάστημα.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

  • Πιστεύεις ότι θα λυθούν τα προβλήματα με το νέο πρόγραμμα;
  • Θεωρείς ότι το GRExit είναι αναπόφευκτο ;

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ