Μέτρα Ταφόπλακα στην Ελληνική Οικονομία

Μέτρα που σηματοδοτούν τον θάνατο του Έλληνα

Καζάνι που βράζει η Κοινωνία, καζάνι που βράζει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς λίγες μέρες απομένουν μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας (;) και οι αντιδράσεις αλλά και οι τεκμηριωμένες απόψεις σχετικά με την (ανα)αποτελεσματικότητα του προγράμματος ηχούν πλέον από παντού.

Οι μόνοι που επιμένουν ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ο πρωθυπουργός ….και τώρα πλέον και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος που μέχρι πρότινος έλεγε τα αντίθετα (αν και από το ύφος του κανείς μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα).

Ευάγγελος ΒενιζέλοςΕνώ βέβαια αυτοί που «πιέζουν» για την ψήφιση και τήρηση του Μεσοπρόθεσμου είναι και οι δανειστές μας ή για να το θέσω καλύτερα οι αυριανοί ιδιοκτήτες των Ελληνικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ ή οι υπηρεσίες ύδρευσης.

Μέτρα που ως στόχο έχουν τον απλό πολίτη, την μεσαία τάξη και επιβραβεύουν επί της ουσίας την φοροδιαφυγή καθώς κανένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο δεν στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής όπως κανένα από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση τους τελευταίους 21 μήνες που οδηγεί την χώρα… όπως όλα δείχνουν στα βράχια.

Ξεπούλημα των κερδοφόρων επιχειρήσεων

Ποιο είναι το νόημα αυτής της κίνησης; Γιατί θα πρέπει να πουλήσουμε κρατικές επιχειρήσεις που αποφέρουν κέρδη στο Ελληνικό Δημόσιο και στα Κρατικά Ταμεία;

Ο μύθος ότι το Κράτος είναι τεράστιο είναι η λέξη κλειδί, μια πεποίθηση που έχουν καταφέρει να περάσουν στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού καθώς για τους περισσότερους από εμάς πλέον αυτοί που φταίνε είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που λαμβάνουν παχυλούς μισθούς (της τάξης των 1.000 και 1.200 ευρώ) και όχι η ανικανότητα των διοικούντων των Δημοσίων Υπηρεσιών που χάνουν ανεξέλεγκτα χρήματα είτε σε «Συμβούλια» είτε σε «ανεξήγητες και άστοχες δαπάνες» είτε ακόμη και σε «παιχνίδια» που εκ των πραγμάτων ζημιώνουν τους Δημόσιους Οργανισμούς και ταυτόχρονα την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.

Τελικά κανείς δεν βρέθηκε να φταίει από τους Δημόσιους λειτουργούς / πολιτικούς που χρόνια τώρα λυμαίνονται τους κόπους του Έλληνα φορολογούμενου λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς χ 16 τον χρόνο παρακαλώ ενώ ταυτόχρονα όπως όλα δείχνουν λαμβάνουν και …τα δέοντα προς λήψην πρωτοβουλίας σχετικά με την υπογραφή ή όχι κάποιων συμβάσεων (βλέπε SIEMENS).

Γι’ αυτό λοιπόν θα ξεπουλήσουμε τις επιχειρήσεις που αποφέρουν κέρδος;

Θα τις ξεπουλήσουμε με σκοπό να αντλήσουμε 50 δισ. ευρώ ενώ η πραγματική τους αξία σε περίπτωση που το κράτος αποφάσιζε να πουλήσει σε εποχές που και η κρίση αλλά και η λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν είχαν πλήξει τόσο την αξιοπιστία (σε βαθμό που ο γράφων θεωρεί ότι έχει γίνει επί σκοπού το συγκεκριμένο) είναι όχι απλά πολλαπλάσια αλλά θα είχαν την δυνατότητα να εξοφλήσουν το ελληνικό χρέος και να φέρουν και …πλεόνασμα στα Κρατικά Ταμεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πώληση του υπολοίπου ποσοστού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος του γνωστού μας ΟΤΕ όπου όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Κώστα Καραμανλή (ξε)πούλησε το 30% σε μια εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν στα «χαρακώματα» μαζί με τους απεργούς, το τίμημα του 30% ήταν 4.2 δισ. ευρώ… σήμερα το ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε το 10% έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ… η διαφορά είναι εμφανέστατη και φυσικά δεν ωφέλησε σε τίποτα απολύτως το Ελληνικό Δημόσιο ή τα κρατικά ταμεία.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Μέτρα που θα φέρουν αποτέλεσμα
Sending
User Review
0 (0 votes)

Summary

…έχουν ξεχάσει ότι οι ίδιοι τους πριν από λίγο καιρό έλεγαν πως με την αύξηση της φορολογίας έχεις μείωση των εσόδων;

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ