Τράπεζες – ξεπουλήθηκαν στο 2,2% της αξίας τους

Το μέγεθος του Οικονομικού Εγκλήματος κατά της χώρας και των Ελλήνων δεν το χωράει ανθρώπινος νους… και όμως η κυβέρνηση Τσίπρα (χωρίς να μειώνω καθόλου τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ξεκινώντας από την κυβέρνηση Κωστάκη Καραμανλή) έπραξε ένα από τα μεγαλύτερα Οικονομικά Εγκλήματα….χωρίς την συγκατάθεση του Ελληνικού λαού και εις βάρος του.

monopoli

Είναι απίστευτο, αρκεί κανείς να δει τους αριθμούς, για να καταλάβει πως, οι μέχρι τώρα Ελληνικές Τράπεζες, για τα χρέη των οποίων οι Έλληνες, υποφέρουν τα απίστευτα μνημόνια (απίστευτα σε σκληρότητα; ή απίστευτα σε εφαρμογή από τους ανίκανους και εγκληματίες πολιτικούς της χώρας ; ) όχι μόνον δεν είναι πλέον Ελληνικές αλλά ολόκληρη η περιουσία του Ελληνικού λαού έχει περάσει στα χέρια ξένων (και Ελλήνων) funds με μια τρομακτικά εγκληματική ενέργεια πίσω από την πλάτη του Ελληνικού λαού και χωρίς την γνώση και συγκατάθεσή μας ως λαού.

Η Ανακεφαλαιοποίηση τεσσάρων συστημικών Ελληνικών Τραπεζών… για να σωθεί η Ελληνική Οικονομία και οι Έλληνες από την Χρεωκοπία.

Τράπεζες: ένα Οικονομικό Έγκλημα χωρίς προηγούμενο

Ένα έγκλημα με θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, το οποίο φυσικά τα εκτρωματικά Μ.Μ.Ε. της χώρας έχουν καλύψει με την άκρα του τάφου σιωπή τους….κάτω από την οικονομική πίεση των Τραπεζικών διαφημίσεων που φέρνουν χρήμα στα ….μαύρα ταμεία τους.

Όταν μιλάνε οι αριθμοί…όπως απαιτούν οι λογιστές της Τρόικα και του Οικονομικού Επιτελείου που έχει καταφέρει να πείσει σε μεγάλο βαθμό τον Ελληνικό λαό ότι μαζί τα φάγαμε…είναι αμείλικτοι.

Την κομπίνα βέβαια δεν την έστησαν προφανώς μόνοι τους στην κυβέρνηση γιατί εκτός από το να αμφισβητούν την Γενοκτονία των Ποντίων είναι πέρα για πέρα ανίκανοι ….εδώ ξεχνάνε να δηλώσουν τα σπίτια τους, θα είχαν την δυνατότητα να στήσουν ένα τέτοιο οικονομικό έγκλημα;

Στην ανακεφαλαιοποίηση λοιπόν καθόρισαν αρχικά μηδενικές τιμές για τις μετοχές που θα αγόραζαν (εκτός και αν θεωρεί κάποιος ότι τρία δέκατα ενός ευρωλεπτού είναι και πρακτικά πάνω από το μηδέν), έτσι έχουμε:

  • Eurobank : τιμή μετοχής 1 λεπτό του ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα: τιμή μετοχής 2 λεπτά ευρώ
  • Alpha Bank : τιμή μετοχής 4 λεπτά του ευρώ
  • Τράπεζα Πειραιώς : τιμή μετοχής τρία δέκατα του λεπτού….

Πρακτικά δηλαδή έδινε κάποιος 1.000 ευρώ και μπορούσε να αγοράσει 333.000 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή 100.000 μετοχές της Eurobank ενώ με …10.000 ευρώ, ποσό δηλαδή που σε άλλες εποχές έβρισκες κάτω από την πόρτα του σπιτιού σου ως εγκεκριμένο δάνειο για διακοπές (!) μπορούσες να αγοράσεις 3.5 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

Τώρα θα μου πει κανείς… γιατί δεν πήγαμε όλοι να αγοράσουμε μετοχές; φοβόμαστε τόσο το ρίσκο; Η απάντηση φυσικά είναι, διότι δεν είχαμε το δικαίωμα, για να μπορούσε κάποιος να αγοράσει μετοχές και να μετέχει στην ανακεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να είναι …μέλος της σπείρας.

Ακόμη αναρωτιέστε αν ήταν Έγκλημα ; Δείτε την συνέχεια

Για να μετέχει κάποιος λοιπόν στην ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να ανήκει στους «θεσμικούς» απατεώνες, τους γύπες.

Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτό!

Καθόρισαν ότι οι κάτοχοι παλιών μετοχών ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν 100 μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank για να πάρουν 1 καινούρια, να δώσουν 50 παλιές μετοχές της Alpha Bank για 1 νέα και 15 μετοχές της Εθνικής για 1 νέα.

Με το κόλπο αυτό λοιπόν καταφέρανε και την εξόντωση των μετόχων που υπήρχαν μέχρι τότε… καθώς μια παλιά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας τις εποχές των παχιών αγελάδων είχε φτάσει να κοστίζει έως και 23 ευρώ η μία, επομένως οι 15 μετοχές που έπρεπε να δώσει ο παλιός μέτοχος προς υποχρεωτική αντικατάσταση της 1 νέας μετοχής κόστιζαν στο υψηλό μετοχής κάποτε 345 ευρώ…. ενώ η νέα μετοχή που έπαιρνε κόστιζε μόλις 30 λεπτά του ευρώ…μια και αυτή ήταν η τιμή με την οποία εισήχθη η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας (!)….
Η τιμή των 23 ευρώ, δεν είναι η ανώτατη τιμή της μετοχής αν μιλήσουμε για τιμές μετοχών προ κρίσης, ενδεικτικά αναφέρω ότι προ εξαετίας, οι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό τιμές των μετοχών των τραπεζών ήταν της Alpha Bank 3,98 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς 52,96 ευρώ, της Eurobank 87,5 ευρώ και της Εθνικής Τράπεζας 124,85 ευρώ, όπως ανέφερε η Καθημερινή που έχει κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς.

Εξαιτίας λοιπών των τιμών στις οποίες έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα, οι «παλιοί» μέτοχοι των τραπεζών έχασαν το εκπληκτικό ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ! ενώ μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 2014, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ανερχόταν στο ποσό των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

…φυσικά ανάμεσά τους και το Ελληνικό Δημόσιο που στήριξε με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, λαμβάνοντας δάνεια και εφαρμόζοντας σκληρά μνημόνια….

Όπως καταλαβαίνει κανείς, τα χρήματα που δόθηκαν στις Τράπεζες από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους Έλληνες φορολογούμενους έχουν πλέον κάνει φτερά…

και κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη για τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών;

Αξίζει να σημειώσουμε:

Ποια ήταν η αξία των Ελληνικών Τραπεζών μετά από όλο αυτό το καλοστημένο φιάσκο; Μόλις 747 εκατομμύρια ευρώ, ναι δεν είναι λάθος, δεν μιλάμε για δισεκατομμύρια πλέον, αλλά για εκατομμύρια ευρώ, μιλάμε δηλαδή για έκπτωση προς τους κερδοσκόπους της τάξης του… 97,8!!!

Στο 2,2% της περυσινής αξίας τους πουλήθηκαν οι τράπεζες!….τα δισ. απλά θα τα πληρώσουμε εμείς. οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.

 

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ

Απαντήστε στο θέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε τα νέα μας
στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης και λάβετε μόνον ενδιαφέροντα θέματα και εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σας

Οοοpss... κάτι πήγε στραβά δοκιμάστε πάλι παρακαλώ